Ana SayfaGüncelDüğünde Kürtçe şarkı söyleyen şarkıcılar ve düğün sahibi tutuklandı

Düğünde Kürtçe şarkı söyleyen şarkıcılar ve düğün sahibi tutuklandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir düğünde Kürtçe şarkı söyleyen iki kişi ve düğün sahibi “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklandı.

İstanbul Güngören’de bir düğün salonunda Kürtçe şarkı söyleyen şarkıcılar İhsan Acet ve İnayet Şarkıç ile düğün sahibi Hikmet Akyol, 18 Şubat Pazar günü düğün salonunda gözaltına alındı.

MA’da yer alan habere göre düğünde bağlama çalan İhsan Acet’e emniyet sorgusunda çaldığı müziklere dair sorular soruldu.

Emniyet sorgusunda ayrıca 3 kişiye sosyal medya sayfalarında yapmış oldukları Afrin paylaşımları da suçlama konusu yapıldı.

‘Kuvvetli suç şüphesi var…’

Emniyetteki işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen Acet, Şarkıç ve Aykyol çıkarıldıkları mahkemece “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklandı.

Hakimlik kararında, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğu, üzerlerine atılı suç için kanunda öngörülen ceza miktarı göz önünde bulundurulduğunda şüphelilerin kaçma şüphesi bulunduğu, aynı nedenle adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı” ifadelerine yer verdi.