Ana SayfaGüncelDurumu giderek ağırlaşan 78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl hala tahliye edilmedi

Durumu giderek ağırlaşan 78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl hala tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – Tarsus Cezaevinde tutuklu bulunan Sise Bingöl’ü ziyaret eden kızı Hasbike Kanmaz, annesinin sağlık durumunun ağırlaştığına dikkat çekti. Kanmaz, bir devlet yetkilisinin annesi ile görüştüğünü ve kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacağını kendisine ilettiğini de belirtti.

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilirken buraya 3 gün boyunca ring aracıyla götürülen 78 yaşındaki Sise Bingöl, her geçen gün ağırlaşan sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor.

Bu hafta annesini görmek için İstanbul’dan Mersin’e giden kızı Hasbike Kanmaz, annesinin son durumunu Mezopotamya Ajansı’na anlattı. Kanmaz, bir yetkilinin cezaevinde Sise Bingöl ile görüştüğünü kaydetti.

Annesinin kalp, akciğer hastalığının yanı sıra dişlerinin de aylar önce kırıldığını söyleyen Kanmaz, sadece ilaç tedavisinin uygulanmaya devam ettiğini dile getirdi; annesiyle görüşmesini ve sağlık durumunu şöyle anlattı:

“Tarsus’a sevk edildiği günden bu yana annemin sağlık sorunları ağırlaşıyordu. Her telefonla konuştuğumuzda yaşadığı sorunlardan bahsederdi. Zaten Ocak ayında hiç görüşüne gidememiştik, ilk defa bu Salı günü gittim. En azından gözlerimle gördüm içim rahatladı. Hastaneye gidip getiriliyor ama kırılan dişleri hala öyleydi. Evet annem çok hasta, çok yaşlı ama onun en temel ihtiyacı şuan o dört duvar arasından çıkabilmektedir.

“Annem hep arkadaşlarından bahsediyordu. Onların ona ne kadar iyi baktığını anlattı. Annemin hastalıktan elleri sararmıştı. Annem öncelere oranla daha da çökmüştü. Sonra biz de beraber fotoğraf çektik. Anlattığı kadarıyla, geçen hafta bir yetkili gelmiş onu çağırmış yanına. Annem o yetkiliye; ‘Benim günahım sizin boynunuza beni bırakın. Cezaevinde kalacak durumum yok’ demiş. Öyle deyince o yetkili kişi de anneme söz vermiş 1 ay içerisinde bırakılacağını söylemiş. Biz en başından beri 80 yaşındaki bir kadının cezaevinde kalmaması gerektiğini söylüyoruz.”


78 yaşındaki tutukluya ‘sevk’: ‘Sise Nine’ üç gün boyunca ring aracına mahkum edildi

Sise Bingöl’ün kızı: Annemin durumu ağırlaşıyor, duyarlı olun

Sise Bingöl’ün durumu ağırlaşıyor: ‘Artık o dört duvara dayanması çok zor’




Önceki Haber
Taziye evindeki Kürtçe ağıtla alay eden iki sağlık personeli görevden uzaklaştırıldı
Sonraki Haber
Almanya, Yücel'in tahliyesi öncesi Türkiye ile silah anlaşmalarına onay vermiş