Ana SayfaGüncelEncu’nun vekilliğinin düşürülmesine HDP’den tepki: ‘Vekilliği halk verir, halk alır’

Encu’nun vekilliğinin düşürülmesine HDP’den tepki: ‘Vekilliği halk verir, halk alır’

HABER MERKEZİ – HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, “Halk nezdinde vekillerimizin vekilliği düşmez. Bu da böyle bilinmelidir” dedi. HDP tarafından Twitter üzerinden paylaşılan mesajda da ‘Vekilliği halk verir, halk alır’ denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encu hakkında verilen hapis cezasının onaylanmasının ardından vekilliğinin düşürülmesine ilişkin ilk tepki HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’ndan geldi.

Meclis’te konuşan Kerestecioğlu sözlerine “7’nci milletvekilimizin vekilliği düşürüldü. Demokratik Meclis’e, bu dönemin Meclis’ine hayırlı olsun” diyerek başladı.

Kerestecioğlu Encu’nun neden vekilliğinin düşürüldüğünü şu sözlerle açıkladı:

Şırnak milletvekilimiz Sayın Ferhat Encü’ye verilen ceza sokağa çıkma yasakları döneminde meydana gelen hukuksuzlukları sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşması ve bir milletvekili olarak yasak sırasında sokağa çıkması nedeniyledir. Yani halkla buluştuğu için, kendi seçim bölgesinde seçmenleriyle bir arada olduğu için… Halkla buluşmak bir milletvekilinin asli görevidir.

“Halk Nezdinde vekillerimizin vekilliği düşmez”

“Bugün genel kurulda kalmamızı gerektiren bir durum yoktur” diyen Kerestecioğlu, Roboski ‘de öldürülenlerin hala yargılanmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Ferhat Encü’ye, 5 yılın altında verilen cezayı beğenmeyen iktidar usulde yer almayan bir yöntemle savcıya dosyayı temyiz ettirmiştir. Bununla yetinilmemiş kararı kesinleştirip infaza göndermekten de geri kalınmamıştır. Roboski’de öldürülen gencecik çocukların katillerini bulmayanlar, Roboski milletvekilinin vekilliğini düşürerek yakınlarını kaybeden insanların vicdanlarında çok derin bir yara daha açmışlardır. Vicdanlarımız yaralandı evet ama halk nezdinde vekillerimizin vekilliği düşmez. Bu da böyle bilinmelidir.

HDP: Vekilliği halk verir, halk alır

Öte yandan HDP’nin resmi Twitter hesabından da konuyla ilgili paylaşımda bulunuldu.

Paylaşılan mesajda “Baş eğmeyen, dik duran Ferhat Encü’nün de milletvekilliği ‘kağıt üzerinde’ düşürüldü. Vekilliği halk verir, halk alır!” denildi.

Previous post
Türkiye'de fuhuşa zorlanan Suriyelilerin sağlık durumlarına dair rapor hazırlandı
Next post
18. gün: Türkiye’nin Afrin’e operasyonu devam ediyor