Ana SayfaGüncelErdoğan, Afrin’de kullanılan ‘yerli ve milli’ silahları övdü: İHA’da insan yok ki; düşürürseniz düşürün

Erdoğan, Afrin’de kullanılan ‘yerli ve milli’ silahları övdü: İHA’da insan yok ki; düşürürseniz düşürün

HABER MERKEZİ – Afrin’de devam eden operasyon üzerinden yerli üretim silahları öven Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen bir helikopterimiz düştü, üzüldük, iki pilotumuz gitti” dedi, SİHA ve İHA’ları anarak, “Düşürürseniz düşürün, ikincisi de var, üçüncüsü de var, gelin” diye konuştu. Erdoğan, “İnsansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım, bunu da yapacağız” dedi.

Saray’daki 11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’de devam eden operasyon üzerinden yerli üretim silahları övdü.

“Afrin’deki zırhlı taşıyıcıların tamamına yakını yerli” diyen Erdoğan, yıllarca ‘stratejik ortağımız’ dediği ABD’den zırhlı taşıyıcıları istediklerini ancak ‘Kongre müsaade etmiyor’ yanıtını aldıklarını belirterek, “Kötü komşu ev sahibi yapar. En sonunda bizi silahsız ve silahlı İHA sahibi yaptılar” dedi.

Bunun ‘sıradan’ bir olay olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Şu anda bunu biz kendimiz üretiyor olmasaydık, bir tane İHA’mız düşse ne olur diye düşünürdük” diye devam eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Düşürürseniz düşürün, ikincisi de var, üçüncüsü de var, gelin. Geçen bir helikopterimiz düştü, üzüldük, iki pilotumuz gitti. Oradaki bu sistemlerin sorumlusu olan arkadaşımızın dediği şu: ‘İHA’da insan yok ki, düşerse düşer’. Biz niye bazı şartlarda da onları uçurmuyoruz. Vursunlar o düşsün, benim pilotum şehit olmaz. Bunu daha ileriye taşıyacağız. Tank yakabilirler. İçinde 5 şehidim. Bizim insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım, bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Birçok silahlarımızı üretir haldeyiz.

“Savunma sanayiinin birçok alanında milli teknolojilere sahibiz. Afrin’de eğer biz birilerine muhtaç durumda olsaydık şu anda geldiğimiz konum bu olmayacaktı. Ama kimseye muhtaç olmadan kendi göbeğimizi kestik. Kendi silahı, kendi zırhlı taşıyıcısı olunca askerin de yüreği cesareti o denli artıyor.”

Erdoğan, yerli silahlar ile ilgili konuşmasında, dün Afrin’e intikal etmek üzere hareket eden Suriye ordu birliklerinin hedef alınmasına da değindi.

Cumhurbaşkanı, “Güneyden öyle bir çıkış yapmak istediler toplarımız anında gereğini yaptı. Silahlı İHA’larımız gereğini yaptı, dönmek durumunda kaldılar” diye konuştu.

Previous post
İBB önünde Maçka Parkı protestosu: Direncimizden de parkımızdan da vazgeçmeyiz
Next post
33. gün: Afrin'e saldırılar ve çatışmalar sürüyor