Ana SayfaGüncelErdoğan-Tillerson görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Tillerson görüşmesi sona erdi

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi sona erdi. 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Orta Doğu turu kapsamında Lübnan, Ürdün, Mısır ve Kuveyt’in ardından Ankara’ya geldi.

Tillerson ziyaret kapsamında ilk olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Tillerson ile Erdoğan arasındaki görüşme 3 saat 15 dakika sürdü.

Görüşmeyle ilgili ilk açıklama ABD’den geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, “Görüşme yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız” dedi.

Neuert, ayrıca “Bildiğim kadarıyla İncirlik’in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. İncirlik hâlâ IŞİD karşıtı operasyonlarda kullanılıyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye’den ise henüz resmi bir açıklama gelmezken, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre görüşme “olumlu ve verimli” geçti.

Toplantının gündeminde Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı operasyon ve ABD’nin ‘YPG’e silah desteği’ gibi konular olduğu belirtiliyor.

Tillerson Ankara ziyareti öncesi Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen bir basın toplantısında konuşmuş ve “YPG’ye asla ağır silah vermedik, dolayısıyla geri alınacak bir şey yok” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım ise “ABD YPG’nin yanında bize karşı savaşa girerse, onlarla da savaşırız” ifadelerini kullanmıştı.

Previous post
AB dışişleri bakanlarının görüşmesinde gündem Afrin’di
Next post
Bugüne dek 8 milyonun üzerinde kişi 'soyağacı'na baktı