Ana SayfaGüncelErdoğan: Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı’nın devamıdır

Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı’nın devamıdır

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘marjinal bir kesimin Sultan Abdülhamid’e dair bağnaz bir bakış açısı’ olduğunu belirterek, “Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923’ten başlatmaya çalışıyor. Birileri inatla bizi köklerimizden, kadim değerlerimizden koparmaya gayret ediyor” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı’nda düzenlenen “Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid’i Anlamak” programında konuştu.

Erdoğan, marjinal bir kesimde Sultan Abdülhamid’e dair bağnaz bakış açısının halen hüküm sürdüğünü gördüklerini söyledi.

Erdoğan, “Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923’ten başlatmaya çalışıyor. Birileri inatla bizi köklerimizden, kadim değerlerimizden koparmaya gayret ediyor” dedi.

‘Tarihimiz ile gurur duyuyoruz’ diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Bir milleti var kılan, ona hafıza ve karakter kazandıran, olayların bütünüdür. Bizler hiçbir ayrım yapmadan tarihimizle iftihar ediyor, gurur duyuyoruz ve bu tarih, her milletin yazdığı veya yazabileceği bir tarih değildir. Hamdolsun ki böyle bir tarihe sahibiz.

‘Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı’nın devamıdır’

Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı’nın devamıdır” dedi ve devamla şunları söyledi:

Elbette sınırlar değişmiştir, yönetim biçimleri değişmiştir, yönetime esas belgeler değişmiştir ama öz aynıdır, ruh aynıdır hatta kurumların pek çoğu aynıdır. Bu bakımdan Sultan Abdülhamid’i de devletimizin son 150 yılına damgasını vuran en önemli, en vizyoner, en stratejik zihne sahip şahsiyetlerden biri olarak görüyoruz.