Ana SayfaÇalışma YaşamıErdoğan’ın açıklaması sonrası hükümet meslek örgütlerine yönelik çalışma başlattı

Erdoğan’ın açıklaması sonrası hükümet meslek örgütlerine yönelik çalışma başlattı

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası hükümetin meslek örgütlerine yönelik çalışma başlattığı belirtildi. Buna göre, isimlerdeki “Türk” ibaresinin ve üyelik şartının kaldırılması ile kamudan kaynak aktarımına son verilmesi gündemde.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diyen Türk Tabipler Birliği (TTB) üyelerini hedef alarak, “Başındaki ‘Türk’ ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Tükiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından hükümetin meslek örgütlerine yönelik çalışma başlattığı belirtildi.

AA’nın haberine göre hükümet, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipleri Birliği gibi kuruluşların da arasında bulunduğu tüm meslek örgütlerinin adları ve faaliyetleriyle ilgili düzenleme yapacak.

Habere göre planlanan çalışmalar çerçevesinde söz konusu kuruluşların isimlerindeki “Türk” ibarelerinin silinmesi de bulunuyor.

Öte yandan serbest avukatlık yapmak için baroya kayıtlı olma şartı ile serbest doktorlukla ilgili TTB’ye üye olma şartları ortadan kaldırılması planlanıyor.

Hükümetin yapacağı çalışmalarla, söz konusu kuruluşlara kamudan kaynak aktarılması gibi uygulamalara da son verileceği belirtiliyor.