Ana SayfaGüncelErdoğan’la görüşen Saadet Partisi lideri: Uyum yasaları çalışmamızı takdim ettik

Erdoğan’la görüşen Saadet Partisi lideri: Uyum yasaları çalışmamızı takdim ettik

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’yla görüştü.

Görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı’na uyum yasalarıyla ilgili yaptığımız çalışmayı takdim ettik, fikirlerimizi, kanaatlerimizi söyledik. Son gelişmelerle ilgili olarak da bir fikir teatisinde bulunduk. Şimdilik bu kadar.

Saadet Partisi lideri, gazetecilerin ‘Seçim ittifakı gündeme geldi mi’ sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

AKP’den açıklama

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Erdoğan ile Karamollaoğlu’nun görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Ünal, şunları söyledi:

“Son derece samimi bir ortamda karşılıklı Türkiye’nin gündemine dair değerlendirmeler yapıldı. Uyum yasalarına ilişkin tekliflerini sundular. Genel anlamda bir nezaket ziyareti, ve Türkiye’nin meselelerinin değerlendirildiği bir görüşme şeklinde cereyan etti. İttifak konunda herhangi bir zemin oluşturacak değerlendirme yapılmadı.”

Karamollaoğlu’ndan Afrin eleştirisi gelmişti

Önceki gün düzenlediği basın toplantısında konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin Afrin’e yönelik düzenlediği ‘Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Afrin’i ‘milli mesele’ olarak nitelendiren Karamollaoğlu, operasyon konusunda hükümeti eleştirerek, “Ne yazık ki hükümet bu tavrıyla ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı tabiri caizse zeytinyağı operasyonuna çevirme çabasında. Afrin’i bahane ederek her türlü ülke problemini sümen altı etmenin yolunu arıyor” diye konuşmuştu.