Ana SayfaDünyaEsad yanlısı güçlerden DSG’ye saldırı, koalisyondan misilleme: ‘Hava saldırısında 100 kişi öldü’

Esad yanlısı güçlerden DSG’ye saldırı, koalisyondan misilleme: ‘Hava saldırısında 100 kişi öldü’

HABER MERKEZİ – Deyr ez Zor’da ABD öncülüğündeki koalisyon, Esad yanlısı güçlerin Demokratik Suriye Güçleri’ne saldırı düzenlemesi üzerine, misilleme olarak hava saldırısı düzenlediğini ve en az 100 savaşçının öldürüldüğünü açıkladı.

Suriye’nin Deyr ez Zor kentinde Suriye rejimi yanlısı güçlerin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yönelik saldırı düzenlendiği bildirildi.

Açıklama, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyondan geldi. Koalisyonun açıklamasına göre Esad yanlısı güçler, DSG’nin Deyr ez Zor’daki ana merkezine yaklaşık 500 kişiyle ve ağır silahlarla saldırdı.

BBC Türkçe’nin haberine göre olayı ‘provoke edilmemiş bir saldırı’ olarak tanımlayan koalisyon, bu saldırıya misilleme olarak bölgede hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan ABD’li bir yetkili, olay ardından koalisyonun Esad yanlısı güçlere yönelik saldırısında en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Yetkili saldırıda bir DSG’linin de yaralandığını belirtti.

ABD’li yetkili, “Rejim yanlısı güçlerin, DSG’nin IŞİD’den Eylül 2017’de özgürleştirdiği toprakları ele geçirmeye çalıştığını tahmin ediyoruz” dedi.

Suriye’den açıklama

Suriye devlet televizyonundan yapılan açıklamada da ABD öncülüğündeki koalisyonun Esad yanlısı güçlerin vurulduğunu doğruladı.

Aktarılan açıklamada, bunun “bir diğer saldırganlık” ve “teröre destek girişimi” olduğu belirtildi.

Rusya: ABD, Suriye’de ekonomik varlıkları ele geçirmeye çalışıyor

Sputnik’in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ise ABD öncülüğündeki koalisyonun rejim yanlısı güçleri vurmasına ilişkin olarak, “ABD’nin son eylemleri, Suriye’deki amaçlarının IŞİD’le savaşmak değil, bu ülkenin ekonomik varlıklarını ele geçirmek olduğunu gösteriyor” dedi.

YPG’nin ana unsuru olduğu DSG, koalisyon güçlerinin Suriye’de IŞİD’le operasyonlardaki önemli bir müttefiki. DSG, geçtiğimiz yıl Deyr ez Zor’a ‘Cizre’nin Fırtınası’ ismiyle düzenlediği operasyonda kentin Fırat’ın doğusundaki bölgesinin tamamen IŞİD’den kurtarıldığını duyurmuştu.

Previous post
'Can güvenliğim yok' demişti: Polis tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın intihara teşebbüs etti
Next post
'Yalnızca 280 kişi konuşuyor': Güneydoğu Asya'da 'Jedek' adlı yeni bir dil keşfedildi