Ana SayfaEkoloji‘Et değil, can taşıyor; Brezilya’dan Türkiye’ye hayvan ticaretini derhal durdurun’

‘Et değil, can taşıyor; Brezilya’dan Türkiye’ye hayvan ticaretini derhal durdurun’

HABER MERKEZİ – Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Brezilya’dan Türkiye’ye 27 bin hayvanın getirilmesini protesto ederek, iki ülke yetkililerine “Hayvan ticaretini derhal durdurun” çağrısında bulundu. Aktivistler, “Hayvanlar mal, köle veya makine değildir” dedi.

Hayvan hakları savunucuları, et ithalatı amacıyla Brezilya’dan Türkiye’ye 27 bin hayvanın ‘NADA’ isimli gemiyle getirilmesini Pazar günü İzmir’de protesto etti.

Alsancak’ta bulunan Brezilya Fahri Konsolosluğu’nun önünde yapılan eylemde, “Et değil, can taşıyor” ve “Son kafes kırılana, son hücre yıkılana dek” yazılı dövizler taşındı.

Hayvan Özgürlüğü Aktivisti Güven Salgun tarafından yapılan açıklamada, ‘NADA’daki hayvanlara ses olduklarını belirtilerek hayvan ticaretinin ‘köle ticareti’nden farksız olduğuna dikkat çekildi.

Hayvanların “ölüm yolculuğu”na çıkarıldığını dile getiren Salgun, hayvanların da insanlar gibi hissedebilen ve özgürlüğünü arayan canlılar olduğunu söyledi.

‘İneklerin bir kısmı yolda ölüyor’

Hayvanların limanda bekledikleri süreç boyunca daha fazla dışkılamamaları için çok az yem ve su verildiğini kaydeden Salgun, “Kıtalararası bu yolculukta sağlıksız bir ortamda bulunan ineklerin bir kısmı yolda ölmektedir. Ölen inekler öğütme makinesinden geçerek okyanusa bırakılmaktadır. Bu, hiçbir vicdani anlayışa sığmaz” diye konuştu.

Salgun, 21 Şubat Çarşamba günü Mersin Limanı’na varacak olan ‘NADA’ isimli gemiye aracı olan Yıldız Shipping’in sorumlusu Mehmet Yıldız’a, Brezilya şirketi olan Minerva Foods’a ve Göktaşlar Et’e “vazgeçin” çağrısında bulundu.

‘Hayvanlar mal, köle veya makine değildir’

Hayvan hakları savunucuları olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını söyleyen Salgun, son olarak iki ülke yetkililerine “Hayvan ticaretini derhal durdurun. Hayvanlar mal, köle veya makine değildir. Bu zulme ortak olmayın. Unutmayın ki tarihi sahiplerin zulmü değil, kölelerin özgürlük ve eşitlilik mücadelesi değiştirmiştir” dedi.

Previous post
Türkiye'den ilk tepki: Afrin'e YPG'ye karşı girerlerse problem yok, aksi halde bizi durduramazlar
Next post
Yargıtay'dan emsal karar: Hamile çalışanını işten çıkaran şirket tazminat ödeyecek