Ana SayfaGüncelFacebook’ta geçirilen süre yüzde 5 azaldı

Facebook’ta geçirilen süre yüzde 5 azaldı

HABER MERKEZİ –  Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, yaptıkları değişiklikler sonrası kullanıcıların sitede daha az zaman geçirmeye başladığını söyledi. Zuckerberg, geçen yıl kullanıcıların Facebook’ta geçirdiği sürenin yüzde 5, yani günde 50 milyon saat azaldığını belirtti.

Sosyal medya uygulaması Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, sitede yaptıkları değişikliklerin sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zuckerberg, sitedeki paylaşımları önceliklendiren bazı değişikler sonucu kullanıcıların sitede daha az zaman geçirmeye başladığını söyledi. Zuckerberg, bu gibi değişikliklerin sonucunda, kullanıcıların karşısına eskisine oranla daha az viral video çıktığını da sözlerine ekledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre değişikliklerle birlikte geçen yıl kullanıcıların Facebook’ta geçirdiği sürenin yüzde 5, yani günde 50 milyon saat azaldığını belirtti.

2017’yi güçlü ama “zorlu” bir sene olarak nitelendiren Zuckerberg’e göre kullanıcıların sitede daha az vakit geçirmesinin bir sebebi de bu.

Zuckerberg, yakın bir zaman içinde sitenin “daha az reklam, haber ve tanıtım içerecek şekilde” önemli bir değişim geçireceğini açıklamış, platformda çok sayıda hatanın ortaya çıktığını ve araçların kötüye kullanılmasının önüne geçemediklerini aktarmıştı.

 




Önceki Haber
Gazeteci Kayar gözaltına alındı
Sonraki Haber
ABD’den Afrin açıklaması: Türkiye’den operasyonu sınırlamasını istedik