Ana SayfaToplumsal CinsiyetFransa’da ilahiyatçı Tarık Ramazan’a cinsel saldırıdan soruşturma

Fransa’da ilahiyatçı Tarık Ramazan’a cinsel saldırıdan soruşturma

HABER MERKEZİ – Hakkındaki cinsel saldırı suçlamaları nedeniyle gözaltına alınan Oxford Üniversitesi öğretim üyesi olan ilahiyat profesörü Tarık Ramazan’a Fransa’da soruşturma açıldı.

Fransa’da Oxford Üniversitesi öğretim üyesi ve ilahiyat profesörü Tarık Ramazan hakkında cinsel saldırı suçlamaları nedeniyle soruşturma açıldı.

Soruşturmayla birlikte Tarık Ramazan, resmi olarak iki kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor. Ramazan hakkındaki iddialar arasında cinsel saldırının yanı sıra şiddet kullanma da bulunuyor.

Müslüman Kardeşler’in kurucusu olan Hasan el Benna’nın torunu olan Ramazan üç gün önce Fransa’da gözaltına alınmıştı.

Fransa’da iki kadın 2009 ve 2012 yıllarında Ramazan’ın kendilerine tecavüz ettiğini beyan etmiş ve suç duyurusunda bulunmuştu.

DW Türkçe’nin haberine göre çok sayıda İsviçreli kadın da Fransa medyasına yaptıkları açıklamalarda, 80’li ve 90’lı yıllarda İsviçre vatandaşı Ramazan’ın tacizine uğradığını söylemişti. Kadınlardan bazıları, olayın meydana geldiği dönemde henüz reşit olmadığını dile getirmişti.

Suçlamaları reddeden Tarık Ramazan ise karşıtlarının kendisine “komplo” kurduğunu ve bir “karalama kampanyası” ile karşı karşıya olduğunu iddia etmişti.

Previous post
Guatemala'da devasa bir Maya kenti bulundu
Next post
Platonov’un mektupları: 'Birbirimiz İçin Yaşayacağız'