Ana SayfaToplumsal CinsiyetFunda Gülmez cinayeti: Ana akım medya meşrulaştırıyor, mahkeme ‘tahrik’ arıyor

Funda Gülmez cinayeti: Ana akım medya meşrulaştırıyor, mahkeme ‘tahrik’ arıyor

HABER MERKEZİ – Ümit Şentürk tarafından öldürülen Funda Gülmez’in annesi Sevim Gülmez, ana akım medyanın cinayeti meşrulaştırarak erkeği koruduğunu, mahkemenin de Şentürk için ‘tahrik’ bahanesine sığınarak delil toplamaya çalıştığını söyledi.

İzmir’in Çiğli ilçesinde yaşayan Funda Gülmez ‘dini nikahla evli’ olduğu Ümit Şentürk tarafından 21 Mart 2017’de öldürüldü.

Şentürk, Gülmez’in cenazesini kendisine yardım eden 2 kişiyle birlikte yok etmeye çalıştı ancak kadının yakınları cenazeye ulaştı ve Gülmez’in planlı bir şekilde öldürüldüğü ortaya çıktı.

1 yıla yakın süre geçti, davada ilerleme yok

Gülmez’in öldürülmesine ilişkin Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, Şentürk “kasten öldürmek” gerekçesiyle tutuklu yargılanırken, kendisine yardım eden Gözde Kekecin, “suça iştirak etmek”, İbrahim Örgülü ise “delilleri karartmak” gerekçeleriyle tutuksuz yargılanıyor.

Cinayetin ardından geçen sürede davada bir ilerleme kaydedilmedi, 27 Mart’ta görülecek duruşmada ise karar verilmesi bekleniyor.

Bu sırada ana akım medya ise Gülmez’in öldürülmesini ‘aldattı’ manşetleri ile vererek cinayeti meşrulaştırıp, sanığın ‘tahrik’ indirimi almasına referans oluşturuyor.

MA’dan Ayşe Sürme’ye konuşan Gülmez’in annesi Sevim Gülmez, bu haberlere duyduğu tepkiyi kızının öldürülmesinin ardından başka kadın cinayetlerinin yaşanmaması için failin hak ettiği cezayı alması için mücadele ettikleri süreçte ana akım medyanın yapmış olduğu haberlerle sanık erkeği korumaya çalıştığını söylüyor.

Çocuğunun planlı bir şekilde öldürüldüğünü belirten Gülmez, cenazeye kendi çabalarıyla ulaştıklarını hatırlatıyor.

‘Mahkeme raporlara rağmen hala delil ve kanıt arıyor’

Bir yıldır süren davada mahkeme heyetinin hala delil ve kanıt aradığını söyleyen Gülmez, bu durumun kadın cinayetlerini devam ettireceğine işaret ediyor:

“Cinayette planlama tasarlama, azmettiren ve delillerin ortadan kaldırılması için yardım eden var. Her şey ispatlanmış, kanıtlanmış. Daha neyin delilini arıyorlar. Şahitler var. Dinlenmesine izin verilmiyor. Adli Tıp raporunda ‘tek başına poşetlenmemiş’ diye geçiyor. Bu tür insanlara ağır cezalar verilmedikçe daha çok Fundalar ölecek ve Ümit gibileri daha çok cinayet işleyecek.”

‘Sanığa tepki gösterdiğim için hakim beni azarlayarak çıkardı’

Gülmez, sanık Şentürk’ün kendisine ilk kez mahkemede baş sağlığı dilediğini ona tepki gösterdiği için de hakimin kendisini azarlayarak dışarı çıkardığını söylüyor.

Mahkeme başkanının anneliğini yargıladığını ifade eden Gülmez şöyle devam ediyor:

“Resmen dalga geçiyor. İçeri girmek için özür diledim herkesten. Bunu yapmama mecbur bırakıldım. Mahkeme başkanı, anneliğimi yargılayarak bana duruşmada ‘daha önce neredeydin?’ diye sordu. Benim anneliğimi yargılayacağına vahşi boyuta gelinmiş cinayetlerin önüne geçilecek adımlar atsınlar. Katiller belli, adaleti yok” ifadelerini kullandı.”

‘Adalet kalmamış’

İstemesine rağmen mahkemede hala kendisine söz hakkı verilmediğini belirten Gülmez tüm sanıkların en ağır cezayı almasını istiyor.

Şentürk’ün ‘tahrik indirimi’ alması için uğraşıldığını söyleyen Gülmez, dışarıda sanık yakınları tarafından tehdit edildiğini ancak polisin bu konuda hiçbir işlem yapmadığını ifade ediyor.

Gülmez sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Maalesef adalet kalmamış. Kızımın davası sonuçlana kadar peşinden gideceğim. Kimseden korkmuyoruz.”

Previous post
34. gün: Afrin’e saldırılar ve çatışmalar sürüyor
Next post
Van'da gözaltına alınan 2 gazeteci serbest bırakıldı