Ana SayfaGüncelHacamatçılar doktorları protesto etti, Erdoğan’a seslendi: ‘Dik dur eğilme hacamatçılar seninle’

Hacamatçılar doktorları protesto etti, Erdoğan’a seslendi: ‘Dik dur eğilme hacamatçılar seninle’

HABER MERKEZİ – Hacamatçılar Federasyonu, savaşa karşı barış çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği’ni, taşıdıkları “Söz konusu vatansa hacamatçılar yanında reis” pankartıyla protesto etti. Aynı gün, Çapa’daki TTB’ye destek açıklamasına polis izin vermedi.

Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde, Afrin operasyonunu “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diyerek eleştiren ve barış çağrısı yapan Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) destek açıklamasına izin verilmedi.

Aynı gün, barış çağrısı yapan TTB’yi “Erdoğan’a karşı karalama kampanyası yapmak” ile suçlayan Hacamatçılar Federasyonu ise Fatih’teki Nuruosmaniye Camii’nin önünde cuma namazı sonrası toplanarak üyeleri gözaltına alınan TTB’yi protesto etti.

Hacamatçılar; “Söz konusu vatansa hacamatçılar yanında reis” ve “Dik dur eğilme hacamatçılar seninle” yazılı pankartlar taşıdı.

TTB uyarmıştı

TTB, daha önce hazırladığı birçok raporda hacamat gibi yöntemlerin halk sağlığını tehlikeye attığını belirtmişti.

TTB’nin hala gözaltındaki başkanı Raşit Tükel ise hacamat gibi tedavi yöntemleri için “Başka toplumlarda da var olan kupa terapisi, ‘Peygamber sünneti hacamat’ olarak hadisler eşliğinde pazarlanıyor. Tıbb-ı Nebevi kongrelerinde modern tıbbın konuları dini kavram ve uygulamalarla sorgulanıyor” yorumunda bulunmuştu.

Previous post
Yunanistan 'işkence ihtimali var' deyip iade talebini reddetti, Türkiye 'hayalkırıklığı' dedi
Next post
Türkiye'nin desteklediği ÖSO'lular Afrin’de YPJ üyesinin cenazesine işkence yaptı