Ana SayfaGüncelHatay’da sınır hattı ‘operasyonun selameti için’ yasaklandı: Gazetecilerin girmesi de yasak

Hatay’da sınır hattı ‘operasyonun selameti için’ yasaklandı: Gazetecilerin girmesi de yasak

HABER MERKEZİ – Hatay Valiliği, kentin Suriye’ye sınırı olan yerlerinde ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ uygulamasının süresini uzatıp, yeni bölgelerin yasak kapsamına alındığını duyurdu. Valilik açıklamasında, söz konusu yerlerde basın mensuplarının görüntü almalarının, röportaj ve yayım yapmalarının yasaklandığı, ayrıca bölgelere araç ve insan girişinin de mümkün olmadığı bildirildi.

Hatay Valiliği, Suriye sınırında bazı alanlardaki “Özel Güvenlik Bölgesi” uygulamasının süresini uzatırken, yeni bölgeleri de yasak kapsamına aldı.

Afrin’e operasyonun hatırlatıldığı Valilik açıklamasında kararın “harekâtın selameti için alındığı” kaydedildi.

Valilik açıklamasına göre ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilen yerler şöyle:

“Hatay ili mülki hudutları içerisinde bulunan Oğulpınar Üs Bölgesi Çevresi, Hac Konaklama Üs Bölgesi, Aktepe Gediği Köyü bölgesi ve Hatay- Kilis karayolundan Höyük Krk. Bağlantı yolu, Sakız (Koruhöyük çıkışı), Akbaba (Sugediği Köyü bölgesi arazi ve yolları), Zafer Toka (Kaletepe Köyü arazi ve yolu), Bayraktar (İncirli Köyü arazi ve yolu), Halepli (Perişan Köyü bölgeleri arazi ve yolları), Sucu (Sucu Köyü bölgeleri arazi ve yolları), Güntepe (Şarkhamamı Köyü bölgesi arazi ve yolları ve Karakol geri hattı arazisi), Davutpaşa ve Bükülmez (Köyü arazi ve yolları)  Bölgeleri.”

Bugün yani 07 Şubat itibari ile başlayan uygulamanın 21 Şubat’a kadar sürdürüleceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “07-21 Şubat 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayım yapmaları ile her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklanmıştır” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
1915’ten BUGÜNE | Türkiye'yi Picasso, Dali ve Monet tablolarıyla buluşturan Ermeni: Raffi Portakal
Sonraki Haber
Wes Anderson'ın stop motion filmi 'Isle of Dogs'tan kısa bir sahne