Ana SayfaGüncelHDK: Endişe içindeler ama korkunun ecele faydası yok, cesaretle ve binlerle kongrede olacağız

HDK: Endişe içindeler ama korkunun ecele faydası yok, cesaretle ve binlerle kongrede olacağız

HABER MERKEZİ – Eş Sözcüleri Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve çalışanlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren HDK bileşenleri, “Biz bildiğimiz yolda cesaretle gideceğiz. Aynı cesaretle de Pazar günü HDP kongresinde olacağız” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), aralarında eş sözcüleri Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve çalışanlarının da bulunduğu gözaltılara karşı tüm bileşenleriyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki bürolarında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda “Pazar günü HDP kongresinde olacağız” mesajı verildi, kongreye katılım çağrısı yapıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalardan satır başları şöyle:

HDK MYK Üyesi Metin Kayaoğlu:

“Sürek avının vahametine biz de kurban olduk. Türkiye’de ağır bir sindirme politikası var. Siyasi sürek avının hedefi HDP kongresi. Evet, ‘Savaşlarda önce gerçekler ölür’ denir. İktidar Afrin savaşıyla, iç ve dış operasyonlarla varlığını idame etmek için yürütüyor. Biz HDK’nin kriminize edilmesine izin vermeyeceğiz. Yasa dışı bir oluşum değildir. HDK uzun bir yürüyüş ve bu yolda kesintisiz ilerleyeceğiz. Midelerine oturan okka olmayı sürdüreceğiz. Biz bildiğimiz yolda gideceğiz. Aynı cesaretle Pazar günü HDP kongresinde olacağız. Biz de varız, varız, var olacağız.”

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş:

“İktidar sürdürdüğü politikalarla çok daha fazla teşhir olmuş durumda. Kitlelerin tepkileri var. Tüm kesimlerden tepkiler var. HDK bu ülkenin önemli odaklarından biri. İlke, içerik ve dinamik olarak önemli bir yerde duruyor. İstiyorlar ki bu yanlışlıklara karşı çıkılmasın ama hep başarısızlığa uğradılar. Demoralize olmamalıyız. Başaracağımıza olan inançla devam edeceğiz. 50 bin kişinin oraya gitmesi önemli bir ivme olacak ve aynı zamanda iktidara tokat olacak. On binlerle duruş sergilemeliyiz. HDP kongresi savaş karşıtı duruşun, meselelerin çözümünü bir kez daha dile getirilecek alanlardan biri. Gözaltıları kınıyoruz.”

SODAP Temsilcisi Tülay Korkut:

“Gözaltılar HDP kongresine yönelik. AKP iktidarı içeride ve dışarıdaki politikalarıyla sıkıştı, bu nedenle böyle saldırgan tutum içine girdi. Faşist devlet saldırır; işçiler kadınlar, devrimciler ilk kez faşist devletle karşılaşmadı. Barış demek bu ülkede suçsa barış, eşitlik ve özgürlük getirmekten vazgeçmeyeceğiz.”

DBP İstanbul İl Eşbaşkanı Rıza Bilgili:

“Bir halkın mezarlarına saldıracak kadar gafilleşmişlerse, insani haklar ve değerler açısından tanımlama yapmak zorlaşmıştır. Böyle bir vicdana ahlaka sahip bir yapı yok. Pazar günü büyük bir yürüyüş ve heyecanla kongreye katılacağız. Korkunun ecele faydası yok. Büyük endişe yaşıyorlar. Kaybedecekleri de  ortada. Halkımız direnecek, hepimize serkeftin.”

Bahadır Altan:

“Gözaltılar aynı zamanda savaşa karşı çıkanlara, HDP, HDK’ye en büyük kötülük. Buna karşı çıkanların ve seslerini çıkaranların yeridir HDP kongresi. Bu topluma savaş konusunda yalan söyleniyor. Bunu saklamaları mümkün değil. Baskıyla susturmaları mümkün değil, demokratik insanların yanında olmaya daha fazla ihtiyacımız var.”

HDP Ekoloji Komisyonu Sözcüsü Beyza Üstün:

“Kadınlar adına söz veriyorum: Savaşı durduranlar da biz olacağız. Hep beraber savaşı da faşizmi de durduracağız. Merak etmeyin hep beraberiz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu yürüyüşü başlatıp devam ettireceğiz. Biz kadınlar varız.”


 

Kongre öncesi operasyon sürüyor: HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine gözaltı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı

HDP: Diz çökmeyeceğiz, artık anlamış olmalılar

HDP ve HDK’ye gözaltı dalgasına CHP ve Haziran Hareketi’nden tepki