Ana SayfaGüncelHDP: Diz çökmeyeceğiz, artık anlamış olmalılar

HDP: Diz çökmeyeceğiz, artık anlamış olmalılar

HABER MERKEZİ – HDP, Afrin’e operasyonun başlatıldığı 20 Ocak’tan bu yana hedef alınan, partinin kongresi yaklaştıkça da ivme kazanan gözaltı ve tutuklama dalgasına, yaptığı basın toplantısı ile tepki gösterdi. Sırrı Süreyya Önder, “Diz çökmeyeceğimizi artık anlamış olmalılar. Ama devlet dediğiniz şey biraz da aptallıkla bezelidir. Anlamıyorlar ama anlatacağız” derken, kongrenin ‘savaşa karşı barışı, zulme karşı özgürlüğü, hoyratlığa karşı vicdanı yükseltme noktasında bir dönüm noktası olacağını’ ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve bileşenlerine dönük gözaltı dalgası sürerken, partinin Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Ankara İl Örgütü yöneticileri, hem gözaltı furyasına hem de Pazar günü yapılacak kongre hazırlıklarına dair basın toplantısı düzenledi.

“Gittiğimiz her kuruma ve HDP’nin bütün bileşenlerine dönük amansız bir tutuklama furyası başladı. Bir kurultayı engelleme hiç bu kadar hoyratça yapılmamıştır” diyen Sırrı Süreyya Önder, şöyle devam etti:

“Devlet de eskiden daha ince çalışırdı. Artık bu kaygıyı gütmüyor bile. Bu bizi bir parça üzer ama öte yandan kararlılığımız çoğaltır ve ne kadar doğru yolda olduğumuzun kanıtı olur.

“Hukuk komisyonumuzla bu istatistiği almaya çalıştık ama neredeyse saniye saniye değişen bir sayı var. örneğin dört arkadaşımız vardı ki, kısa süre önceye kadar onların gözaltına alındığından haberimiz yoktu. Örneğin ailerinin yanlarından alınmamışlar. Gözaltı usül ve haber verme prosedürleri de gözetilmiyor. Tam tersi kriminalize ederek büyük bir suçun mümessiliymiş gibi davranıyorlar.

“Özellikle bu sabah HDK bileşenlerine dönük yapılan operasyonun son bulmasını istiyoruz. Bununla diz çökmeyeceğimizi artık anlamış olmalılar. Ama devlet dediğiniz şey biraz da aptallıkla bezelidir. Anlamıyorlar ama anlatacağız.

“Savaş koşullarındayız, bu savaşı başka başka adlarla ve dünyanın her yerinde bilindik basit propaganda yöntemleriyle meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Mutlak bir Kürt düşmanlığı etrafında örgütlüyorlar. Bunu yapınca savaşın vahşetini gözlerden uzak tutmaya çalışıyorlar.”

“Kongreye 17 bin kişinin katılımı bekleniyor”

Kongreyle ilgili de konuşan Sırrı Süreyya Önder, kongrenin ‘savaşa karşı barışı, zulme karşı özgürlüğü, hoyratlığa karşı vicdanı yükseltme’ noktasında bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

Salonun 20 bin kişilik olduğunu ama bu sayının 30 bine yaklaşabileceğini söyleyen Önder, “Her zorluğumuz böyle olsun. Bunun kitlesel ve coşkulu geçmesi, bu şartlar altında bu kurultayı gerçekleştirmek, geleceğe dair umut olacak bir yol haritası etrafında birleşmek, mutabakata varmak gibi bir gündemimiz ve sorumluluğumuz var. Bu anlamda kitlesel katılımı biz önemsiyoruz” diye belirtti.

Toplantıda konuşan HDP İl Eş Başkanı Nur Aytemur ise kongre hazırlıklarında sona geldiklerini ifade ederek, kongreye 17 bin kişinin katılımının hedeflendiğini ve güvenlik konusunda da 500 kişilik bir güvenlik ekibinin oluşturulduğunu söyledi.

Aytemur, “Kongre startını konferanslarla vermiştik. Ayrıca STK ziyaretleri yapıldı. Pek çok konuda ortak çalışma yürütüldü. Aynı heyecanla kongre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm halkımızı renkleriyle birlikte kongreye bekliyoruz” dedi.

Previous post
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça taburcu oldu
Next post
Pera Film'den psikoloji konulu filmler seçkisi: 'Bölünmüş Benlikler'