Ana SayfaGüncelHDP eş başkanlık için iki isimde uzlaştı

HDP eş başkanlık için iki isimde uzlaştı

HABER MERKEZİ – Kongre hazırlıklarının sürdüğü HDP’de mutabakat komisyonunun çalışmalarının sonuna geldiği ve eş başkanlık için isimlerin kesinleştiği belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 11 Şubat’ta gerçekleştireceği 3. Olağan Kongresi’ne sayılı günler kala, eş genel başkan adaylarını belirlemek üzere kurulan 5 kişilik mutabakat komisyonunun çalışmalarında sona gelindi.

DHA’nın haberine göre mutabakat komisyonu, 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi’nde bulunan ve daha önce aday olmayacağını açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yerine İstanbul milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın adını kesinleştirdi.

Habere göre komisyon, erkek eş genel başkan adayı için de çalışmalarını son aşamaya getirdi. Komisyonun Sezai Temelli ve Saruhan Oluç’un isimleri üzerine yoğunlaştığı öğrenildi.

Artı Gerçek’in haberine göre ise komisyonun uzun tartışmalar ve fikir alışverişlerinin ardından partide Ekonomiden ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olan Sezai Temelli isminde uzlaştığı öğrenildi.

HDP’nin bugün ya da yarın eş genel başkan adaylarını resmen açıklaması bekleniyor.

Previous post
Gazeteci Cem Bahtiyar tutuklandı
Next post
CHP'li vekil duyurdu: 235 bin tutuklu ve hükümlü için görev yapan sadece 279 doktor var