Ana SayfaGüncelHDP Eş Genel Başkanı Kemalbay hakkında gözaltı kararı

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay hakkında gözaltı kararı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında, HDP bileşenlerine dönük gözaltı operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltı kararına gerekçe olarak ise HDP’nin Afrin’e yönelik operasyona karşı yayımladığı bildiri gösteriliyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi partiye dönük başlatılan gözaltı operasyonları sürüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında da HDP bileşenlerine dönük bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan gözaltı operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.


Kongre öncesi operasyon sürüyor: HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine gözaltı


Gözaltına gerekçe olarak ise HDP’nin hafta sonu düzenlediği Kadın Konferansı’nda Türkiye’nin Afrin operasyonuna karşı yayımladıkları bildiri gösteriliyor.

Sabah İstanbul merkezli olarak HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine dönük operasyonda  Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi gözaltına alınmıştı.

Soruşturmada 17 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

Kemalbay: Halaylarımız, horonlarımız ve zılgıtlarımızla kongremizi yapacağız

Öte yandan Kemalbay kendisi, HDK bileşeni siyasi parti ve kurumların temsilcileri hakkında çıkartılan gözaltı kararlarının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

“Türkiye ve dünya kamuoyu, Kongremizin nasıl engellenmeye ve sağlıksız bir biçimde yapılmaya zorlandığını an be an izliyor” diyen Kemalbay, gözaltılara rağmen kararlı bir şekilde kongreye gideceklerini söyledi.

Kemalbay açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yöneticilerimiz, üyelerimiz, bileşen partilerimiz, ittifaklarımız, kurum ve kuruluşlarımız Türkiye’nin demokrasi ve barış güçleri, demokratik siyasetin önemli bir parçası ve dinamiği olan HDP’yi sahipsiz bırakmayacaktır. Bu sahiplenmeyi Türkiye kamuoyundan gizlemek için her türlü hukuksuzluğu uygulayan iktidar bilmelidir ki, ülkemizde demokrasi ve barış mücadelesini sürdüren, yüreği eşitlik ve özgürlük için çarpan milyonlar vardır. Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ne Kongremizi yapmamızı ne de demokrasi ve barış mücadelemizi engelleyemez. 11 Şubat Pazar günü umutla, kararlılıkla ve cesaretle bir araya geleceğiz; halaylarımız, horonlarımız ve zılgıtlarımızla Kongremizi yapacağız. Demokratik siyaset konusundaki kararlı tutumumuzu hep birlikte sürdüreceğiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mahkeme 'çocuğun rızası istismarı hukuka uygun kılmaz' dedi, sanığı 19 yıl hapse mahkum etti
Sonraki Haber
HDP ve HDK'ye gözaltı dalgasına CHP ve Haziran Hareketi'nden tepki