Ana SayfaGüncelHDP kongresi 11 Şubat’ta: Ankara Valiliği’nden açıklama

HDP kongresi 11 Şubat’ta: Ankara Valiliği’nden açıklama

HABER MERKEZİ – HDP’nin 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştireceği kongresi dolayısıyla Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamalarda, kapatılacak yollara ilişkin bilgiler duyurulurken, alınacak tedbirlere ilişkin ise “Kongreye katılmak için gelen şahısların yanlarında bulundurdukları valiz, çanta, makyaj malzemesi, el çantası, kol çantası, spor çantası gibi malzemelerle arama noktalarından geçişlerine izin verilmeyecektir” denildi.

Ankara Valiliği, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştireceği 3. Büyük Olağan Kongresi dolayısıyla kapatılacak yollar ve alınacak tedbirleri duyurdu.

Valiliğin açıklamasında, kapatılacak yollara ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“11 Şubat 2018 Pazar günü saat 10.00’da Ankara Spor Salonu’nda Halkların Demokratik Partisi’nin 3. Olağan Kongresi yapılacağından, 10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 23.00’ten 11 Şubat 2018 Pazar günü kongre sona erene kadar; Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası), Gar Kavşağı ile yan varyantları (altgeçit hariç), Ulaştırma Kavşağı ile yan varyantları (üstgeçit hariç), Kazım Karabekir Caddesi (Ulaştırma Kavşağı’ndan İstanbul Caddesi kesişimine kadar açılan cadde ve sokaklar) araç trafiğine kapatılacaktır.”

Valilik, yayınladığı ikinci açıklamada ise arama noktalarından valiz ve çantaların geçişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Buna ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“11 Şubat 2018 Pazar günü saat 10.00’da Hipodrom Caddesi’nde bulunan Ankara Spor Salonu’nda Halkların Demokratik Partisi Genel Merkezi’nin 3. Olağan Büyük Kongresi yapılacaktır. Söz konusu kongrede emniyet tedbirlerinin etkin bir şekilde alınabilmesi amacıyla Ankara Spor Salonu çevresinde ve oluşturulacak tüm arama noktalarında, kongreye katılmak için gelen şahısların yanlarında bulundurdukları valiz, çanta, makyaj malzemesi, el çantası, kol çantası, spor çantası gibi malzemelerle arama noktalarından geçişlerine izin verilmeyecektir.”

HDP’nin 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştireceği kongre öncesi ise partiye dönük başlatılan gözaltı operasyonları sürüyor.


Kongre öncesi operasyon sürüyor: HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine gözaltı

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay hakkında gözaltı kararı


Previous post
Erdoğan'la görüşen Saadet Partisi lideri: Uyum yasaları çalışmamızı takdim ettik
Next post
ABD vatandaşı NASA çalışanına Türkiye’de hapis cezası