Ana SayfaGüncelHDP PM üyeleri: Birbirine ‘komutanım’ diyen kişiler başımıza maske geçirip bizi 4 saat sorguya çekti

HDP PM üyeleri: Birbirine ‘komutanım’ diyen kişiler başımıza maske geçirip bizi 4 saat sorguya çekti

HABER MERKEZİ – Iğdır’da birbirine “komutanım” şeklinde hitap eden kişilerce başlarına maske geçirilerek kaçırıldıklarını söyleyen HDP PM üyesi Süleyman Öztoprak ve Belediye Meclis üyesi Mehmet Kıtır, 4 saat süren fiziki şiddet ve ölüm tehditlerinin ardından darp raporu aldıklarını belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Iğdır’da Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Kıtır ile Halkların Demokratik Partisi Parti Meclisi üyesi Süleyman Öztoprak dün akşam saatlerinde kaldıkları eve giderken, elleri arkadan bağlanıp başlarına maske geçirilerek kaçırıldığını söyledi.

Yaklaşık 4 saat boyunca işkenceye maruz kaldıklarını ve ölümle tehdit edildiklerini belirten Öztoprak, yaşadıklarını MA’ya şu sözlerle anlattı:

“Ellerimiz arkadan kelepçelendi, başımıza maskeler geçirilerek arabaya konulduk. Bilmediğimiz bir yere bu şekilde götürüldük. Daha sonra bizi bilmediğimiz bir araziye götürdüler. 4 saat boyunca bizi tehdit ettiler, soru yağmuruna tuttular ve en son fiziki şiddete maruz bıraktılar. Ondan sonra ellerimiz ve gözlerimiz kapalı bir şekilde şehrin dışına bırakıldık. Daha sonra ana caddeye kendi imkanlarımızla çıktı. Bizi alan kişileri tanımıyorum, sadece birbirine ‘Komutanım’ şeklinde hitap ettiklerini duyuyordum.”

Darp raporu aldılar

Öztoprak, Iğdır merkez karakolunda olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağını da belirtti.

HDP PM üyesi Öztoprak son olarak, “Emniyetin bütün mensupları böyle bir işi kendilerinin yapmadıklarını, bu işin yasadışı bir uygulama olduğunu söylüyor. Hastaneye gittim darp raporu aldım. Birazdan emniyette suç duyurusunda bulunup ifademizi vereceğiz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Muhammet Doğru'ya 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi
Sonraki Haber
TSK ve ÖSO’nun Afrin’e operasyonu 38'inci gününde