Ana SayfaDünya‘Herkes için dayanışma’: Belçika’da 10 bin kişi mülteci karşıtı politikaları protesto etti

‘Herkes için dayanışma’: Belçika’da 10 bin kişi mülteci karşıtı politikaları protesto etti

HABER MERKEZİ – Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanan 10 bin kişi, hükümetin mülteci karşıtı politikalarına tepki gösterdi.

Belçika’da 10 bin kişi, başkent Brüksel’de bulunan ülkenin Göç Dairesi’nin yakınlarında, 2015 yılından beri mülteci statüsü elde etmek için buradaki kamplarda yaşayanlarla dayanışmak için toplandı.

‘Mültecilere Destek için Yurttaşlık Platformu’ ve ‘Dayanışma ve İnsanlık için İnsan Dalgası’ adlı aktivist örgütlerin çağrısıyla Maximilien Park’ta toplanan eylemciler aynı zamanda ülkenin mültecilere yönelik politikasını protesto etti.

Protestoculardan öğretmen Myriam Gabriel, “(Yönetimin) Bu insanların yaşadığı sefaleti dikkate aldığını düşünmüyorum” diye konuştu.

Öte yandan eylemde ‘Herkes için dayanışma. Belgeleri olmayanların sesi” ifadelerinin yer aldığı dövizlerin yanı sıra Sığınma ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken’in istifasını talep eden dövizler de dikkat çekti.

Mülteci karşıtı politikasıyla tepkileri üzerine çeken Francken, geçtiğimiz sene Suriyeli bir aileye ‘insani vize’ vermeyi reddetmesiyle gündeme gelmişti.

3 bin kişilik zincir

Mültecilere Destek için Yurttaşlık platformu, geçtiğimiz ay üç bin kişiyle oluşturduğu ‘insani zincir’ ile dikkat çekmişti.

Polisin baskın yapacağı bölgelerde 48 saat içerisinde toplanan binlerce kişi, polisin girmek istediği bölgelerde ‘insani zincir’ oluşturmuştu.

Belçika’da mülteci karşıtı politikalar

Belçika hükümeti, ülkede yaşamak için yasal bir zemin arayışındaki yabancı uyruklu kişilere karşı izlediği sert tutumla biliniyor.

Yönetim, Maximilien Park ve Gard du Nord istasyonunda bulunan kamplarda yaşayan mültecilere yönelik tutuklama ve baskınlardan ötürü eleştiriliyor.


Karınca Dış Haberler



Önceki Haber
Adalet Bakanı ve Başbakan'dan Salih Müslim açıklamaları
Sonraki Haber
BM 'Afrin de dahil' demişti: Yıldırım'a göre 'ateşkes' kararı sadece Doğu Guta ile ilgili