Ana SayfaGüncelHükümetten Hollanda’nın büyükelçisini geri çekmesine ilişkin açıklama: Malumun ilamı

Hükümetten Hollanda’nın büyükelçisini geri çekmesine ilişkin açıklama: Malumun ilamı

HABER MERKEZİ – Hollanda’nın Ankara Büyükelçisini geri çekme kararını değerlendiren Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “Son bir yıldır Hollanda’nın Ankara’da zaten büyükelçisi yoktur. Olmayan büyükelçilerini resmen geri çektiklerini açıklamışlardır. Bu yeni bir durum değil bizim için, malumun ilamıdır” açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisini resmen geri çekme kararını değerlendirdi ve Rusya’nın ‘Suriye’deki hava sahasını kapattığı’ yönündeki iddiaya yanıt verdi.

Hollanda’nın, Türkiye ile Mart 2017’de yaşanan krizin çözülememesi sonucu aldığını belirttiği kararı değerlendiren Bozdağ, “Son bir yıldır Hollanda’nın Ankara’da zaten büyükelçisi yoktur. Olmayan büyükelçilerini resmen geri çektiklerini açıklamışlardır. Bu yeni bir durum değil bizim için, malumun ilamıdır. Ancak Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler kesilmemiştir” dedi.

Konuyla ilgili dışişleri bakanlarının görüşmeye devam edeceğini açıkladı.

‘Suriye hava sahası kapatıldı’ iddiasına yanıt

Bozdağ, Rusya’nın Suriye’deki ‘hava sahasını kapattığı’ yönündeki iddiaya da değindi.

Hükümet Sözcüsü, hava sahasının kullanılmasına ilişkin bir sorunun “söz konusu” olmadığını söyledi:

“Türk Hava Kuvvetleri, Afrin bölgesindeki hava sahasını etkin bir şekilde kullanmaktadır. Halen de bu kullanım devam etmektedir. Hava sahasının kullanılmasına ilişkin şu anda bir sorun söz konusu değildir.”

Bozdağ ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın PTT Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir haberleşme sistemi hakkında bilgi verdiğini aktardı ve “yerli haberleşme platformu” yaptıklarını açıkladı.

“Yerli haberleşme platformu yaptık. Bu yerli Whatsapp gibi düşünülebilir. Bu platform gözetleme-dinleme yapmaktadır.”

Previous post
Gözaltına alınan TTB yöneticilerinin tamamı serbest bırakıldı
Next post
Hayata Sarıl Lokantası'ndan dayanışma yemeği