Ana SayfaGüncelİltica talebi reddedilmişti: 20 gündür havalimanında tutulan gazeteci Emeç’ten çağrı

İltica talebi reddedilmişti: 20 gündür havalimanında tutulan gazeteci Emeç’ten çağrı

HABER MERKEZİ – Yargılandığı davadan verilen hapis cezası nedeniyle İsviçre’ye giden ve burada yaptığı iltica başvurusu reddedilen gazeteci Hülya Emeç, 20 gündür Zürih Havaalanı’nda bekletiliyor. Ret kararına avukatları aracılığıyla itiraz eden Emeç, “Burası bir tür cezaevi. Duyarlı kesimlere sesime ses olmaları çağrısında bulunuyorum” diyerek duyarlılık çağrısında bulundu.

7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle Türkiye’den ayrılan ve  15 Ocak tarihinde Zürih havalanında İsviçre’ye iltica talebinde bulunan Hülya Emeç’in talebi reddedilmişti.

Avukatları aracılığıyla karara itiraz eden Emeç 20 gündür Zürih Havalimanı’nda tutuluyor.

Emeç’in iltica talebine verilen reddin gerekçesi ise İsviçre’ye Brezilya üzerinden geçmiş olması ve İsviçre’ye göre “Brezilya’nın güvenli ülke statüsü”nde olması.

Brezilya’ya gönderilmesi durumunda Türkiye’ye iade edilme riski de bulunan Emeç, esasa ilişkin yapılan itiraz başvurusuna halen geri dönüş yapılmadığını söyledi.

Emeç, kendisiyle ilgilenen avukatın İsviçre’deki makamlara yaptığı yargılama sürecinde İsviçre topraklarına alınması talebinin de reddedildiğini söyledi.

Tutulduğu yeri, “Türkiye’deki cezaevlerinin biraz daha modern bir versiyonu” olarak tanımlayan Emeç, kendisi için başlatılan imza kampanyasına destek istedi.

Emeç şunları söyledi:

Şu ana kadar ve şu an da dayanışma gösterenlere teşekkür ediyorum. Bir an önce bu sürecin son bulmasını istiyorum. Uzun zamandır ayağım toprağa basmadığı için kapı kollarına dokunamıyorum. Bir tür cezaevi psikolojisi yaşıyorum. Yakın zamanda İsviçre’deki siyasetçi ve gazeteciler tarafından bir imza kampanyası başlatıldı. Duyarlı kesimlere sesime ses olmaları çağrısında bulunuyorum.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli’ye göre TSK ve ÖSO işbirliği ‘elzem’
Sonraki Haber
Haramidere’de metrobüs kazası: 22 yaralı