Ana SayfaDünyaİsrail İHA’yı vurdu, Suriye de İsrail F-16’sını düşürdü

İsrail İHA’yı vurdu, Suriye de İsrail F-16’sını düşürdü

HABER MERKEZİ – İsrail bir kez daha Suriye’ye hava saldırısı düzenlerken, bir İran İHA’sı düşürdü. Suriye de hava savunma sistemleri ile bir İsrail F-16’sını vurduğunu duyurdu. İsrail’in kuzeyinde düşen uçaktaki pilotların yaralı kurtulduğu açıklandı.

İsrail ordusunun Suriye’de İran’a ait bir insansız hava aracını düşürdüğünü duyurması ardından Suriye tarafından fırlatılan füzenin de bir İsrail F-16’sını düşürdüğü, pilotların düşen uçaktan yaralı olarak kurtulduğu haberleri geldi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, İsrail savaş uçağının gece yarısı 01.00’de Suriye’nin güneyindeki Kuneytra’da bir askeri mevziye saldırdığını, ardından F-16 savaş uçağının ve bir İsrail insansız hava aracının Suriye ordusunca düşürüldüğü haberini geçti.

Suriye’nin devlet televizyonu da, “Hava savunma sistemimiz İsrail uçağını düşürdü” şeklinde haberi duyurdu.

Suriye’den yapılan resmi açıklamada, hava savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğü ve İsrail’in ülkedeki bir askeri üsse taarruza geçmesi nedeniyle uçakların vurulduğu kaydedildi.

Suriye tarafından fırlatılan füzelerin İsrail’in kuzeyinde kırmızı alarm sirenlerin çalmasına yol açtığını bildiren İsrail medyası, sirenlerin çaldığı ilk yerin, Golan Tepeleri’ndeki Beyt Şean olduğunu, ardından diğer yerlerde siren sesleri duyulduğunu kaydetti.

İsrail İHA’yı vurduğu

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Suriye’den havalanan İHA’nın hava savunma sistemleri tarafından ilk andan itibaren takibe alındığı ve ülkenin hava sahasını ihlal etmesi üzerine düşürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, ordunun, buna karşılık olarak Suriye’de İran’a ait hedeflere hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. İsrail ordusu, bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, Suriye’den İsrail uçaklarına ateş açıldığını açıklamıştı.

Previous post
Afrin'e operasyon 21'inci gününde
Next post
Maraş'ta kaza: 8 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı