Ana SayfaGüncel‘İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmadığı’ gerekçesiyle gözaltına alınan Alev Şahin serbest bırakıldı

‘İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmadığı’ gerekçesiyle gözaltına alınan Alev Şahin serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Düzce’de KHK ile ihraç edildiği işine iade edilme talebiyle oturma eylemi yapan ve ‘İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmadığı’ gerekçesiyle gözaltına alınan mimar Alev Şahin serbest bırakıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği işine iade edilme talebiyle Düzce’de oturma eylemi yapan ve dün akşam saatlerinde gözaltına alınan mimar Alev Şahin serbest bırakıldı.

Halkın Hukuk Bürosu Twitter adresi üzerinden yapılan açıklamada, 30 Ocak 2017’den bu yana eylemini sürdüren Şahin’in dün akşam 22:30’da gözaltına alındığını duyurmuştu.

Şahin, gözaltına alınmadan önce, Twitter hesabından yerel medyada hedef gösterildiğine dair haberi paylaşmıştı.

Şahin, “Ekmek mücadelemi haber yapmayan, iktidarın yerel kanalı beni sayfasında hedef göstermiş. Oysa aynı kanal, betondan çalan hırsızların AKP il yönetimlerine seçildiğini hiç haber yapmadı. Başıma gelecek her şeyden @OncuRadyoTV ve AKP iktidarı sorumludur” ifadelerine yer vermişti.

Medya hedef gösterdi, savcılık soruşturma başlattı

Yerel medyanın hedef göstermesi üzerine Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Alev Şahin ve yanında bulunan Yetice Akalindamar hakkında ‘İstiklal Marşı’nın alenen aşağılama’ suçlaması ile soruşturma başlatmıştı.

Previous post
21 gündür ölüm orucundaki Diren Coşkun için Kaos GL'den çağrı
Next post
AB’den Akdeniz uyarısı: Türkiye'nin davranışlarına şiddetle karşı çıkıyoruz