Ana SayfaGüncel‘İttifak düzenlemesi’: Oy pusulası örneği belli oldu

‘İttifak düzenlemesi’: Oy pusulası örneği belli oldu

HABER MERKEZİ – AKP ve MHP’nin mutabakat sağladığı ‘ittifak düzenlemesi’ teklifinin Meclis’e sunulmasının ardından oy pusulasının nasıl olacağı belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son şeklini verdikleri ve “Cumhur ittifakı” olarak belirtilen “seçim ittifakı düzenlemesi” teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulmasının ardından oy pusulasının nasıl olacağı belli oldu.

Habertürk’ten Çetin Çetiner’in haberine göre oy pusulasında ittifak oluşturacak partiler yan yana ve ittifakın isminin altında görülüyor.

Teklifin oy pusulasının düzenlenmesi ile ilgili 17. maddesi şunu öngörüyor:

“İttifak yapan siyasi partiler, kuraya ittifak olarak dahil edilir ve oy pusulasında yan yana yer alır. Bu partilerin ittifak içerisindeki sıraları da kurayla belirlenir. Bu durumda ittifak yapan siyasi partilerin sütunlarının üzerinde; kısa kenarı iki santimetre, uzun kenarı bu partilerin sütunlarının genişliği ile sütunlarının aralığı toplamı kadar olan, dikdörtgen şeklinde ittifak unvanının yer alacağı ortak bir bölüm bulunur. İttifakın unvanı yoksa, ittifak unvanı bölümüne yalnız “İTTİFAK” ibaresi yazılır. Unvanı olmayan ittifakın birden fazla olması halinde, bunlar başvuru sırasına göre numaralandırılır. İttifak unvanı bölümü ile aralarındaki boşluk dahil ittifak yapan siyasi partilerin sütunlarının tamamı ittifak alanıdır.”