Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Kadınlar özgürlük ve emekleri için 8 Mart’ta tüm renkleriyle alanlarda’

‘Kadınlar özgürlük ve emekleri için 8 Mart’ta tüm renkleriyle alanlarda’

HABER MERKEZİ – Kadınların OHAL’e, artan kadın cinayetleri ve cinsel saldırılara karşı mücadelelerini yükselteceklerini söyleyen 8 Mart Koordinasyonu Sözcüsü Şenay Kumuz, “Mücadelenin en güvenli yer olduğunu bilen biz kadınlar tüm renklerimizle 8 Mart alanlarındaki yerlerimizi almalıyız” dedi.

Kadınların alanları doldurup taleplerini haykıracağı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne geri sayım başladı.

Geçen seneki 8 Mart’ın Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarına rağmen coşkuyla kutlandığını hatırlatan 8 Mart Koordinasyon Sözcüsü Şenay Kumuz, “Kadınlar her daim sokaktaydı. OHAL ya da OHAL’siz hiç fark etmez, taleplerini her daim dile getirdi” dedi.

MA’dan Necla Demir’e konuşan Kumuz, AKP ve beraberindeki OHAL döneminde kadına şiddet, cinsel saldırı ve çocuklara yönelik cinsel istismardaki artışa dikkat çekti.

‘Kadınlarla kışkırtılmış erkeklik anlayışını tartıştık’

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda koordinasyon olarak pek çok kadın kurumu ile bir araya geldiklerini belirten Kumuz, şunları söyledi:

“Kışkırtılmış erkeklik anlayışı, devletin savaş politikası ve bundan kaynaklı hayatımızın her alanına sirayet eden şiddeti, özellikle tohumu atılmaya çalışılan ırkçı -şoven politikaların toplum arasındaki bazı kesimlerde derin uçurumlara neden olan ve bir şekilde kadınların da hayatına sirayet edebilecek pek çok konuyu tartıştık.”

‘4 Mart’ta Özgürlük Meydanı’ndayız’

Kumuz, 4 Mart’ta Bakırköy’de düzenlenmesi planlanan miting için İstanbul Valiliği ile görüşüldüğünü söyledi ve mitinge dair şu bilgileri paylaştı:

“4 Mart Pazar günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda olacağız. Mitingde konuşmacılar olacak. Bu konuşmacılar arasında KHK’li kadınlar, grevleri yasaklanan kadınlar, kadın vekiller ve tabi ki müziğimiz olacak. Her şeyden önce kendi şiarlarımızla kendi sözümüz ve taleplerimizle alanda olacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gündüz saat 11.00’de Bakırköy Dikilitaş’ta toplanacak ve saat 12.00’de yürümeye başlayacağız. Mitingimize ‘Savaşa, OHAL’e, cinsiyetçiliğe karşı emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz’ şiarıyla saat 13.00’de başlayacağız.”

‘Savaşa dur diyen kadınlar bir arada’

Savaşa dur diyen Kürt kadınları ve toplumun her kesiminden kadının barış talebiyle bir araya geleceği bir miting olacağını belirten Kumuz, “Mücadelenin en güvenli yer olduğunu bilen biz kadınlar tüm renklerimizle 8 Mart alanlarındaki yerlerimizi almalıyız” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Merkel'in kabine listesi belli oldu'
Sonraki Haber
Ortadoğu'da son durak: "Vae victis…" – Nejat Uğraş