Ana SayfaGüncelKalın – McMaster görüşmesi sonrası Cumhurbaşkanlığı ve Beyaz Saray’dan açıklama

Kalın – McMaster görüşmesi sonrası Cumhurbaşkanlığı ve Beyaz Saray’dan açıklama

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ile görüştü. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Görüşmede, Türkiye ve ABD’nin uzun vadeli stratejik ortaklık ilişkileri teyit edilmiş ve iki ülkenin öncelik ve hassasiyetleri ele alınmıştır” denildi. Beyaz Saray’dan gelen açıklamada ise Türkiye ile ABD arasında uzun süredir devam eden stratejik ortaklığa vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün ve bugün İstanbul’u ziyaret eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, “Türkiye ve ABD’nin uzun vadeli stratejik ortaklık ilişkilerinin teyit edildiği ve iki ülkenin öncelik ve hassasiyetlerinin ele alındığı” belirtildi.

Görüşmenin ardından yapılan Cumhurbaşkanlığından açıklama şöyle:

“Türkiye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, 10-11 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul’u ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ile görüşmüştür. Görüşmede, Türkiye ve ABD’nin uzun vadeli stratejik ortaklık ilişkileri teyit edilmiş ve iki ülkenin öncelik ve hassasiyetleri ele alınmıştır.  Görüşmede ayrıca, öteden beri müttefik olan Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler, ortak stratejik sınamalar ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu çerçevede, ikili ilişkileri olumsuz etkileyen konular detaylı bir biçimde ele alınmış ve terörizmin her çeşidiyle ortak mücadelenin geliştirilmesinin yolları araştırılmıştır.”

Beyaz Saray’dan açıklama

Görüşme sonrası Beyaz Saray’dan da açıklama geldi.

Türkiye ile ABD arasında uzun süredir devam eden stratejik ortaklığa vurgu yapılan açıklamada, iki ülkenin önceliklerinin ve kaygılarının tartışıldığı belirtildi.

Türkiye’nin açıklamasından yaklaşık sekiz saat sonra gelen açıklamada, “Terörizmle ortak mücadeleyi genişletmenin yolları arandı” denildi.

Beyaz Saray’ın açıklamasında, Kalın ve McMaster’ın, iki ülke ilişkilerini etkileyen konuları ayrıntısıyla ele aldığı da ifade edildi.

Tillerson da Türkiye’ye geliyor

Türkiye Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’dan sonra hafta içinde Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı ağırlayacak.

11-16 Şubat tarihlerinde Ortadoğu turuna çıkacak olan Tillerson, Ürdün Kralı Abdullah’la yapacağı görüşme sonrası Ankara’ya gelecek.

Previous post
Schelling'in 'Sanat Felsefesi' raflarda
Next post
Dedegöl Dağı'na maden izni: Rehber kitaplarda adı geçen bölge 20 yıl içinde yok olacak