Ana SayfaDünyaKanada’dan Afrin açıklaması: Sivil ölümlerini takipteyiz, derin kaygı yaşıyoruz

Kanada’dan Afrin açıklaması: Sivil ölümlerini takipteyiz, derin kaygı yaşıyoruz

HABER MERKEZİ – Kanada Dışilişkiler Bakanı Freeland, Afrin’de yaşanan sivil ölümlerine ilişkin yaptığı açıklamada, yaşananları ‘yakından takip ettiklerini’ belirterek ‘derin kaygılar yaşadıklarını’ ifade etti. Kanadalı parlamenterlerin de Meclis’te Afrin için bir araya gelip Türkiye’ye bir çağrı yapması bekleniyor.

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları ile beraber Afrin’e operasyonu 14. günde sürerken, sivil kayıplar nedeniyle dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Fransa ve Almanya’nın açıklamalarının ardından Kanada’dan da Afrin’deki sivil kayıplara ilişkin bir açıklama geldi.

Kanada’nın açıklaması, Afrin için günlerdir yapılan eylemlerin ve Kanada Demokratik Kürt Federasyonu’nun hükümeti oluşturan partiler ile temasları sonrasında geldi.

Kanada Dışilişkiler Bakanı Chrystia Freeland, Afrin’de yaşanan sivil ölümlerine karşı yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güvenlik kaygılarına değindi, kentte yaşanan sivil ölümlerini yakından takip ettiğini belirterek ‘derin kaygılar yaşadıklarını’ ifade etti.

Açıklamada ayrıca Türkiye’nin uluslararası insani yasaları göz önünde bulundurarak sivilleri koruması istendi.

Bakanlık ayrıca IŞİD’in bitirilmesinin ancak bölgedeki müttefiklerin ortak çalışma ve kararlı adım atmasıyla oluşabileceğini de belirtti.

Vekiller Meclis’te Afrin için bir araya gelip çağrı yapacak

Afrin’de yaşanan sivil ölümlerine karşı Kanadalı milletvekilleri de Pazartesi günü mecliste biraraya gelecek.

Yapılan görüşmelerin ardından meclis üyelerinin Turkiye’ye Afrin’de yaşanan sivil ölümlerini durdurması için çağrı yapması bekleniyor.

Previous post
Erdoğan başkanlığında ‘faiz’ toplantısı
Next post
Bankacılıkta kâr yüzde 31 arttı, istihdam azaldı