Ana SayfaDünyaKatliamın ardından Trump’ın ‘önerisi’: Öğretmenler silahlanırsa saldırıları durdurabilirler

Katliamın ardından Trump’ın ‘önerisi’: Öğretmenler silahlanırsa saldırıları durdurabilirler

HABER MERKEZİ – Bir lisede 17 kişinin öldüğü silahlı saldırıdan kurtulan öğrenci ve aileleri ile bir araya gelen ABD Başkanı Trump, öğretmenlere silah taşıma yetkisi verme konusunu değerlendireceklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Florida’daki okul katliamından sağ kurtulan öğretmen ve öğrencilerle silahlı şiddet konusunda yapılan toplantıda, öğretmenlerin silahlandırılmasına ve okulların yakınlarındaki silahsız bölge uygulamasının sonlandırılmasına destek verdi.

Öğrencilerin saldırı günü yaşadıklarını ve bazı ebeveynlerini dinledikten sonra konuşan Trump, “Eğer silah kullanmayı bilen bir öğretmeniniz olsaydı saldırıyı çok daha hızlı durdurabilirdi” dedi.

Lisede bazı öğretmenlerin saldırı sırasında kaçışmak durumunda kaldığını söyleyen Trump, okulda kimi görevlilerin en azından silah taşıma durumu olsa bu davranışın yerine saldırganı durdurmayı deneyebileceğini dile getirdi.

Polisin Florida’daki lise saldırısının başlamasından 8 dakika sonra olay yerine geldiğini belirten Trump, okullardaki eğitim görevlilerinin yüzde 20’sine silah taşıma yetkisi verilmesi konusunu değerlendireceklerini kaydetti.

“Gizli taşıma” olarak nitelendirdiği bu uygulamanın silahlara çok aşina kişiler için geçerli olacağını anlatan Trump, “Öğretmenler üzerlerinde saklı olarak silah taşıyacaklar. Özel eğitimden geçirilecekler ve manyaklar için artık silahsız alan kalmamış olacak” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Saldırı sonrası öğrenciler tahliye edilirken

Florida eyaletine bağlı Broward kentinde 19 yaşındaki Nikolaus Cruz’un Stoneman Douglas Lisesine düzenlediği silahlı saldırıda 17 kişi ölmüştü.

Saldırı sonrasında ve Trump’ın bazı öğretmen ve öğrencilerle yaptığı toplantı öncesinde bazı kentlerde bireysel silahlanmaya karşı yürüyüş ve eylemler düzenlenmişti.


Florida’da silahlı saldırıdan kurtulan öğrencilerden ‘Yaşamlarımız için yürüyüş’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Üç günde 310 kişi yaşamını yitirdi: BM'den Doğu Guta açıklaması
Sonraki Haber
Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı'ndaki kampüsü AVM yapılıyor