Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu ‘dolaylı’ yoldan önerdi: Afrin’e operasyona Türkiye’deki Suriyeliler gitsin

Kılıçdaroğlu ‘dolaylı’ yoldan önerdi: Afrin’e operasyona Türkiye’deki Suriyeliler gitsin

HABER MERKEZİ – Afrin’e operasyona ilişkin konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuştuğu bir kişinin “Bizim askerlerimiz Afrin’e gidiyor ülkemizdeki Suriyeliler gitmiyor” önerisini dillendirerek, “Ben de bunları dillendiriyorum ama Erdoğan bana saldırıyor” dedi. CHP lideri hükümete bir kez daha “Gidin Esad’a ‘Suriye’de ne kadar terör örgütü varsa birlikte temizleyelim’ deyin” önerisinde bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’un gündeminde Afrin’e yönelik operasyon vardı.

Partisinin kurultayın yaşanan gıda zehirlenmesi üzerine gittiği hastanede bir yurttaş ile girdiği diyalogu aktaran Kılıçdaroğlu, “Bir genç ‘Erdoğan hayranıyım’ dedi ve ‘Bizim askerlerimiz Afrin’e gidiyor ülkemizdeki Suriyeliler gitmiyor. Bunları neden dile getirmiyorsun’ dedi. ‘Ben bunları dile getiriyorum ama en çok senin hayran olduğun Erdoğan bana saldırıyor’ dedim” diye konuştu.

Hükümete bir kez daha Suriye’de Esad ile temasa geçme önerisinde bulunan CHP lideri, “Gidin Esad’a ‘Suriye’de ne kadar terör örgütü varsa birlikte temizleyelim’ deyin. Bu hepimizin çıkarlarına hizmet eder” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “PKK/PYD terör örgütü müdür? Yiğitsen açıkla” şeklindeki ithamlarını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Ben Anadolu’nun yiğidiyim. Hiç endişem yok, açıklayacağım. 50 sefer söyledim, bir daha söyleyeyim bunlar terör örgütüdür” dedi ve şöyle devam etti: “Sen diktatörsün ama bu garip Kemal’in karşısına çıkmaya cesaret edemiyorsun.”

Previous post
Kemalbay 'işgal' dedi, Vietnam'ı hatırlattı
Next post
Zehra Doğan’dan PEN’e mektup