Ana SayfaGüncelKısa bir belgesel: Ölümsüzlüğün Tarihi

Kısa bir belgesel: Ölümsüzlüğün Tarihi

HABER MERKEZİ – Bilim kurgu dizisi olan “Altered Carbon”, ilk sezon bölümleriyle görücüye çıktı. Dizi, izleyicileri günümüzden 300 yıl sonrasına davet ediyor ve karmaşık bir olay örgüsüyle teknolojinin tam anlamıyla değiştirdiği bir topluma götürüyor. Netflix tarafından önceki gün yayınlanan “Ölümsüzlüğün Tarihi” belgeseli ise bu hikayeye ayna tutuyor.

Netflix’in heyecan verici bilim kurgu yapımı Altered Carbon (Değiştirilmiş Karbon), dün itibariyle tüm ilk sezon bölümleriyle görücüye çıktı.

Başrollerinde Joel Kinnaman, Martha Higareda ve Chris Conner’ın yer aldığı dizi, Richard K. Morgan imzalı aynı isimli siberpunk romanından uyarlanıyor. Netflix, hikayeyi şöyle özetliyor:

Buzda geçen 250 yıldan sonra yeni bir vücutta dirilen bir mahkûm, özgürlüğünü geri kazanmak için akılalmaz bir cinayeti çözmek zorundadır.

Dizi, izleyicileri günümüzden 300 yıl sonrasına davet ediyor ve karmaşık bir olay örgüsüyle teknolojinin tam anlamıyla değiştirdiği bir topluma götürüyor.

Ölümsüzlüğün Tarihi

Dizi öncesinde Neil deGrasse Tyson’ın anlatıcılığını üstlendiği ve ölümsüzlüğün tarihine değinen kısa belgeseli yayınlandı. Aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

Previous post
Avrupalı sanatçı ve akademisyenlerden Merkel'e Afrin mektubu
Next post
Barışın simgesi, savaşın tanığı: Savaşların kıskacında Suriye ve Afrin'de zeytincilik – Kıvanç Eliaçık