Ana SayfaDünyaKoalisyonun en üst düzey ABD’li komutanı: Minbiç’te kalacağız, DSG’yi destekleyeceğiz

Koalisyonun en üst düzey ABD’li komutanı: Minbiç’te kalacağız, DSG’yi destekleyeceğiz

HABER MERKEZİ – IŞİD karşıtı koalisyonunun en üst düzey ABD’li komutanı General Funk, Türkiye’yle artan gerilime rağmen DSG’yi desteklemeye devam edeceklerini söyledi ve Amerikan güçlerinin bölgede kalacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonunun en üst düzey ABD’li komutanı Paul E. Funk, Çarşamba günü Minbiç’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan General Funk, ABD’li birliklerin Minbiç’te kalacağını kaydetti.

AP’nin habere göre Funk, Türkiye’yle artan gerilime rağmen YPG’nin ana unsurunu oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ni (DSG) desteklemeye devam edeceklerini ve ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde devam eden varlığının bu gerilimi azaltmaya yönelik olduğunu söyledi.

Türkiye’den gelen tehditlere yönelik düşünceleri sorulan General Funk, “Endişelenmiyorum. Benim iş tanımımda endişelenmek yok. İşim savaşmak” diye cevap verdi.

Funk ayrıca, “DSG’ye fazlasıyla güveniyorum. Kimse yapamazken Rakka’yı geri alabildiler. Bunun da masada yer almayı hakettiklerini gösterdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Erdoğan’dan ABD’ye: ‘Münbiç’e gelmeyin’ diyorsunuz, geleceğiz

Türkiye’nin 20 Ocak’ta Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı’ adı verilen askeri operasyonu 19 günü geride bırakırken, Ankara’dan gelen açıklamalar iki NATO müttefikinin Suriye’de karşı karşıya gelmesi riskini doğuruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ocak’ta yaptığı açıklamada Afrin’e operasyonun ardından hedefin Minbiç olacağını, operasyonların Suriye-Irak sınırına kadar genişleyebileceğini söylemişti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel ise ABD askerlerinin Minbiç’te kalacaklarını belirterek, “Minbiç’ten çekilmeyi düşünmüyoruz” demişti.

Son olarak Salı günü partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minbiç konusunda uyarılarda bulunmuş ve ABD’ye şu resti çekmişti:

“‘Münbiç’e gelmeyin’ diyorsunuz. Biz Münbiç’e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz. Bu bölgede bir şey yapılacaksa, gelin NATO’da beraber olduğunuz Türkiye ile beraber yapın.”


Karınca Dış Haberler
Previous post
Çavuşoğlu, Ruhani ile görüştü
Next post
İçme suyunun tükenebileceği 11 kentten biri: İstanbul su kıtlığıyla karşı karşıya