Ana SayfaGüncelKongre öncesi operasyon sürüyor: HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine gözaltı

Kongre öncesi operasyon sürüyor: HDP bileşeni parti ve kurum temsilcilerine gözaltı

HABER MERKEZİ –  İstanbul’da aralarında HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi partiye dönük başlatılan gözaltı operasyonları sürüyor.

İstanbul’da HDP’nin bileşeni olan birçok siyasi parti ve kurum temsilcisi, bu sabah evlerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu,  Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi’nin de olduğu öğrenildi.

Aynı operasyon kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında da gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit’in de, İzmir Menemen’deki evine polis baskını yapıldığı fakat Koçyiğit’in evde olmadığı öğrenildi.

Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu’nun ise Hasanpaşa Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dışişleri’nden AP'nin Türkiye kararına tepki
Sonraki Haber
Çocuk oyunu ‘savaş karşıtı’ olduğu için yasaklandı: ‘Bu hassas dönemde savaş karşıtlığı sakıncalı’