Ana SayfaDünya#MosqueMeToo: Müslüman kadınlar hac ve dini ortamlarda uğradıkları cinsel tacizi anlatıyor

#MosqueMeToo: Müslüman kadınlar hac ve dini ortamlarda uğradıkları cinsel tacizi anlatıyor

HABER MERKEZİ – Müslüman kadınlar, sosyal medyada #MosqueMeToo etiketini kullanarak hac ziyareti ve diğer dini ortamlarda maruz kaldıkları cinsel saldırıları anlatmaya başladı.

İngiltere’de #MeToo, Türkiye’de #SenDeAnlat etiketiyle başlayan cinsel tacizi açığa çıkaran kampanyalara bir yenisi daha eklendi: #MosqueMeToo

Bu kampanya Mısır asıllı Amerikalı feminist gazeteci Mona Eltahawy’nin çocuk yaşta hac ziyareti sırasında uğradığı cinsel saldırıyı anlatmasıyla başladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Altahawy, “Hacda cinsel saldırıya uğradığımda 15 yaşındaydım. Travma geçirdim ve utanç içinde kaldım. Şu anda 50 yaşındayım, utanmıyorum ve o zaman sahip olmadığım bir güce ve platforma sahibim” diye yazdı.

‘Irkçı ve Müslüman kadın düşmanlarına meydan okuyorum’

İlk önceliğinin kadınlar olduğunu belirten Altahawy ayrıca islamofobikler, ırkçılar ve Müslüman kadın düşmanlarına da meydan okuduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir yanından Müslüman kadın ve erkekler #MosqueMeToo etiketi ile mesaj attı ve 24 saatten daha az bir sürede bu etiket 2 bin kez twitlendi.

Etiket, Farsça Twitter sitesinde en çok konuşulanlar listesinde birinci oldu.

Bir çok İranlı ve Farsça konuşan kişi, etiketi sadece taciz deneyimlerini anlatmak için değil aynı zamanda kapanmanın kadınları cinsel taciz ve saldırıdan koruduğu inancına karşı çıkmak için de kullandı.

Farzane Ebrahimzade “Kutsal mekanlarda cinsel taciz hakkında yazıyor oluşum, bizzat kapanmanın kadınların güvenliğini sağlamadığının bir işaretidir. Hasta insanlar (tacizciler kasdediliyor) nerede olduğunuza bakmaz ve bulunduğu mekanın kutsallığına da aldırmaz” diye yazdı.