Ana SayfaGüncel‘Operasyon yavaş ilerliyor görülebilir’ diyen Erdoğan’dan Afrin açıklaması

‘Operasyon yavaş ilerliyor görülebilir’ diyen Erdoğan’dan Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – Afrin’e yönelik operasyona ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “yavaş ilerliyor görülebilir” dediği operasyonun önümüzdeki günlerde Afrin kent merkezine yöneleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna ilişkin konuşan Erdoğan, 32 gündür devam eden operasyonda 32 askerin yaşamını yitirdiğini söyledi.

“Operasyon yavaş ilerliyor görülebilir” diyen Erdoğan, sahada ‘hazırlıkların da zaman aldığını’ söyledi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

” Yavaş ilerliyor görülebilir ama biz oraya önümüze geleni yakıp yıkmak için getirmedik. Biz yaşanılabilir ve güvenli bölge haline getirmek için girmiş bulunuyoruz.

 Adım attığmız her yerin güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor.

Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece hem şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek.”

‘Diyalog kapılarını kapatmayı düşünmüyoruz’

ABD ile ilişkiler konusuna da değinen Erdoğan, “diyalog kapılarını kapatmayı düşünmediklerini” belirterek, “Görüşmeler önümüzdeki dönemde de sürecektir” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Verilen sözler geçmişte tutulmamış olsa da muhataplarımızla diyaloğu kesmemeye özen gösterdik. Silah teslimatlarını belgelediğimiz halde pişkinlikle iddialarını sürdürmekten elbette üzüntü duyuyuoruz.

Biz bütün video kayıtlarıyla beraber tespitleri tek tek gösterdik. Bunlar batıdan geldi. Bunlar Suriyeli değil. Bunlar işte sizin askerleriniz, sizin bayrağınız. Hala yok diyorsunuz. Sizin tanklarınız, sizin toplarınız. Bunlar buraya zembille inmedi. Buraya 5 bin TIR’la  taşındı, 2 bin kargo uçakla geldi. Kime karşı kullanılıyor önemli olan bu. Biz bunları görüyoruz onun için de madem ki stratejik ortağız sizi de uyarıyoruz. Üç beş gün içinde çözeceğiz dedikleri halde hala aynı işleri yaptıklarını görmekten dolayı öfkeliyiz.”

Son günlerde Adana ve Antalya’dan gelen çocuk istismarıyla ilgili haberlere de değinen Erdoğan, konuyu Bakanlar Kurulu gündeminde değerlendirdiklerini ve yasal düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil alelen toplumu çöküşe götürecek dinamittir birer alçaklıktır. Böyle bir duruma asla kayıtsız kalamayız. Dün Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuyu ele aldık. Çocuklar konusundaki hassasiyetimizi her düzeyde ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Dün Beştepe’de toplanan Bakanlar Kurulu’nda meseleyi ele aldık.

Bu konudaki bilincin artırılması hususunda çalışma başlattık. Bu heyet çok kısa süre içinde değerlendirmeler ışığında çözüm tekliflerini getirecek. Ardından ilk Bakanlar Kurulu’nda yasal düzenlemeleri derhal hayata geçireceğiz. Caydırıcı olması bakımından en ağır müeyyideler neyse alınacaktır, adımları atılacaktır. Bu tür konuların beklemeye uzatmaya tahammülü yoktur. Bu tür suçları işleyenlerin tüm indirimlerin kolaylıkların dışında tutulması şarttır. Milletin gözünde ve toplumda açılan yaralar bir insanı öldürmekle aynıdır. Bu tür suçlara verilen cezaların hissiyatımıza uygun olması gerekir. En kısa sürede bu meseleyi çözüme kavuşturacağız.

 

Previous post
"Ne Söz Biter, Ne Yol, Ne de Düş": Filmmor Kadın Filmleri Festivali'ne geri sayım başladı
Next post
Dil, tahmin edilenden 1.5 milyon yıl önce icat edilmiş olabilir