Ana SayfaGüncelPaylaşılan son anket: ‘Cumhur ittifakı’ da kurtarmıyor, AKP Meclis’te çoğunluğu kaybediyor

Paylaşılan son anket: ‘Cumhur ittifakı’ da kurtarmıyor, AKP Meclis’te çoğunluğu kaybediyor

HABER MERKEZİ – AKAM’ın anketine göre MHP barajı geçmese ‘seçim ittifakı’ vesilesi ile Meclis’e girecek ancak, İYİ Parti ve HDP’nin barajı geçmesiyle de AKP 600 sandalyeli Meclis’te çoğunluğu kaybedecek.

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) elindeki son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

AKAM Başkanı Kemal Özkiraz’ın paylaştığı son ankete göre MHP baraj altı, AKP Meclis’te çoğunluğu kaybediyor, CHP oylarını korurken yeni kurulan İYİ Parti ile HDP barajı aşarak Meclis’e giriyor.

AKAM anketine göre barajı geçemeyen MHP, AKP ile ‘cumhur ittifakı’ adı altında seçimlere birlikte gireceği için barajı geçmese de Meclis’e girmiş olacak. MHP’nin kaç vekille temsil edileceğini ise AKP ile aralarında yapacakları protokol belirleyecek.

Kararsızlar dağıtıldığında Meclis’e 4 parti giriyor. MHP barajın altında kalıyor.

AKAM’ın anket sonuçlarına göre İYİ Parti ve HDP’nin barajı geçmesiyle, AKP 600 sandalyeli Meclis’te 275 milletvekili çıkararak çoğunluğu kaybediyor.

AKP ve MHP’nin ittifak yapması halinde hangi partiye oy verirsiniz sorusuna seçmenin 45.2’si “Oyumu ittifaktan yana kullanırım” diyor. AKP-MHP ittifakı ise 45.2’ye göre 290 milletvekili, ‘Hayır’ bloğundaki partiler ise 310 milletvekilliği kazanıyor.

 

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘İttifak düzenlemesi’: Oy pusulası örneği belli oldu
Sonraki Haber
Türkiye'nin Afrin'e operasyonun ilk ayında neler oldu, kim ne dedi?