Ana SayfaGüncel‘Protestoculara nasıl seslenmek istersiniz?’ sorusuna Erdoğan’ın yanıtı: Afrin’deki gibi

‘Protestoculara nasıl seslenmek istersiniz?’ sorusuna Erdoğan’ın yanıtı: Afrin’deki gibi

HABER MERKEZİ –  La Stampa gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sizi protesto edenlere nasıl hitap edersiniz” sorusuna “Teröristlere Afrin’de hitap ettiğim gibi hitap ediyorum, onların anladığı dil o” yanıtını verdi. Erdoğan gazeteci Maurizio Molinari’nin “Türk ordusu, Afrin’e Kürtlerle mücadele etmek için girdi. Askerî hedefleriniz nedir?” diye sorması üzerine ise önce “Sorunuzu düzeltmeme izin verin” dedi ardından “Türk ordusu, dediğiniz gibi ‘Kürt silahlı gruplarla’ mücadele etmek için orada değil. Suriyeli Kürtlerle sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

Vatikan ve Roma’da resmi görüşmelerde bulunmak üzere bu akşam İtalya’ya gitmesi beklenen AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti öncesinde İtalyan La Stampa Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Maurizio Molinari’nin sorularını yanıtladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Erdoğan röportajında Vatikan ziyaretinden, Afrin’e yönelik operasyona, Türkiye-AB ilişkileri gibi birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Molinari’nin “Bir inanç insanı olan Papa ile buluşacaksınız. Siz de inançlı birisiniz. Bu sizin kişiliğinizde ne kadar etkili” sorusunu “Benim için dindarlık her şeydir, ondan taviz vermem. Dinimin bana emrettiği her şey benim için bir ilktir” diye yanıtladı.

Erdoğan, “Papa Francesco ile görüşmenizde hangi konu en önemli gündem maddesi olacak” sorusuna ise “Kudüs” diye yanıt verdi.

Erdoğan şunları söyledi:

Trump’ın uluslararası hukuka aykırı açıklamasından sonra (Papa ile) konuştuk. Bu görüşmeden ötürü Papa’ya teşekkür etmek istiyorum. Kudüs yalnızca Müslümanların meselesi değil. İkimiz de kentin statüsünün korunmasından yanayız. Statünün korunması, her üç dinin de kutsal mekanlarının güvence altına alınması ve Filistin halkının haklarının tanınması son derece mühimdir. Papa’nın ve Kudüs’teki çeşitli Hristiyan cemaatlerin de bu yönde mesaj vermesi, temel önemdedir.

‘Protestoculara Afrin’de hitap ettiğim gibi hitap edeceğim’

Erdoğan, Molinari’nin Roma’da kendisine karşı düzenlenecek protestoları hatırlatıp “Bu göstericilere nasıl seslenmek istersiniz” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Ben teröristlere değil teröristlerin karşısında olanlara hitap ediyorum. Teröristlere ise Afrin’de hitap ettiğim gibi hitap ediyorum, çünkü onların anladığı dil, o dildir. Bundan sonra da yine aynı dille hitap edeceğim.

‘Sorunuzu düzeltmeme izin verin’

Erdoğan gazeteci Molinari’nin “Türk ordusu, Afrin’e Kürtlerle mücadele etmek için girdi. Askerî hedefleriniz nedir?” diye sorması üzerine ise önce “Sorunuzu düzeltmeme izin verin” dedi ardından “Türk ordusu, dediğiniz gibi ‘Kürt silahlı gruplarla’ mücadele etmek için orada değil. Suriyeli Kürtlerle sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

Previous post
Rojbin Baran'ı öldüren İlhan 40 gün sonra gözaltına alındı
Next post
Washington Post: Erdoğan Afrin'e operasyonu kendisine oy olarak geri döndürmenin hesabında