Ana SayfaGüncel‘Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız’ diyen Akit TV sunucusuna dava açıldı

‘Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız’ diyen Akit TV sunucusuna dava açıldı

HABER MERKEZİ – Akit TV’de yayımlanan “Gün Başlıyor” programında “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler, değil mi yani bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var” diyen sunucu Ahmet Keser hakkında dava açıldı. Keser’in “Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan cezalandırılması istendi.

Akit TV’de dün sabah yayınlanan “Gün Başlıyor” programının sunucusu Ahmet Keser, Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonunda sivillerin hedef alındığı yönündeki iddialar için “sivil öldürecek olsalar buna Cihangir’den başlarız” ifadesini kullanmıştı.

Keser’in “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler, değil mi yani bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var” sözleri büyük tepki çekmiş, Ahmet Keser hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulunulmuştu.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, sunucu Ahmet Keser hakkında iki ayrı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmayı tamamladı.

AA’nın aktardığına göre Başsavcılık, Keser hakkında, “basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı.

Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

Sanık Ahmet Keser’in yargılanmasına, ilerleyen günlerde başlanacak.

RTÜK’TEN Akit TV’ye ceza

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Gün Başlıyor” isimli programda sunucu Ahmet Keser’in sözleri nedeniyle Akit TV’ye üç kez program durdurma ve yüzde 3 oranında para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Ne demişti?

Akit TV’de dün sabah yayınlanan “Gün Başlıyor” programının sunucusu Ahmet Keser, şunları söylemişti:

“Niye öldürsün ki abi, zaten orada sivil olsa Türkiye Cumhuriyeti ordusu orada neden olsun ki… Bir kere varlık sebebini önce bir şöyle düşünelim, niye olsun ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusu sivil öldürmeye oraya niye gitsin ki abi? Yahu sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler… Di mi yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var.”

Previous post
Başvurular 1 Mart'ta başlıyor: YKS kılavuzu yayınlandı
Next post
Halkevleri Eş Başkanı Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi serbest bırakıldı