Ana SayfaDünyaSlovakya’da araştırmacı gazeteci evinde öldürüldü

Slovakya’da araştırmacı gazeteci evinde öldürüldü

HABER MERKEZİ – Slovakya’da bir araştırmacı gazeteci evinde hayatını kaybetmiş halde bulundu. Polis cinayetin nedeninin gazetecinin işiyle ile ilgili olabileceğini belirtti.

Slovakya’nın aktuality.sk haber portalında muhabir olarak çalışan 27 yaşındaki araştırmacı gazeteci Jan Kuciak ile birlikte yaşadığı Martina Kusnirova, başkent Bratislava’nın 65 kilometre kadar doğusunda yer alan Velka Maca’daki evlerinde Pazar günü yaşamlarını yitirmiş halde bulundu.

DW Türkçe’nin haberine göre cinayet ile ilgili soruşturma başlatan polis, Kuciak ile Kusnirova’nın öldürülme sebebinin “büyük bir ihtimalle gazetecinin araştırma işleriyle ilintili” olduğunu söyledi.

Polis ayrıca Kuciak’ın göğsünden, Kusnirova’nın ise başından vurularak öldürüldüğünü belirtti.

‘Vahşi bir suikast’

Aktuality.sk’nın yayıncısı Axel Springer yayınladığı açıklamada, “Jan Kuciak ve partnerinin açık bir şekilde vahşi bir suikaste kurban gittiği haberi karşısında şoka uğramış ve afallamış durumdayız” dedi.

Cinayetlerin, Kuciak’ın üzerinde çalıştığı araştırma ile ilgili olduğuna dair “haklı şüphelerinin” olduğunu belirten Axel Springer, araştırmanın konusuna dair bir açıklamada bulunmadı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, “Eğer araştırmacı gazeteci Jan Kuciak’ın cinayetinin gazeteciliği ile ilintili olduğu ortaya çıkarsa o zaman bu, Slovakya’da basın özgürlüğü ve demokrasiye beklenmedik bir saldırı olur” diye konuştu.