Ana SayfaGüncelTaziye evindeki Kürtçe ağıtla alay eden iki sağlık personeli görevden uzaklaştırıldı

Taziye evindeki Kürtçe ağıtla alay eden iki sağlık personeli görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanlığı, taziye evindeki Kürtçe ağıtlarla alay edip, bunu video yoluyla paylaşan iki sağlık personelinin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Sosyal medyada ve akabinde birçok haber sitesinde yayınlanan bir videoda, iki sağlık çalışanının görevleri sırasında gittikleri bir taziye evindeki Kürtçe ağıtlarla ve ağıdı yakan kişilerle alay ettikleri görülüyordu.

Adıyaman’da gerçekleştiği belirtilen olayın büyük tepki toplamasının ardından Sağlık Bakanlığı, iki personel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

“’İnsanların Acıları ile Dalga Geçen Sağlık Çalışanları Adlı Video’nun sosyal medya üzerinden paylaşılması üzerine Bakanlığımız hemen harekete geçmiş ve müessif hadisenin Adıyaman’da gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Olay öğrenilir öğrenilmez Bakanlığımızın talimatı ile İl Sağlık Müdürlüğümüz gerekli incelemeyi başlatmıştır.

Buna göre;

Söz konusu video kaydının 10.02.2018 günü gecesi 112 istasyonunda dinlenme esnasında çekildiği ve 19.02.2018 tarihinde de sosyal medyada paylaşıldığı anlaşılmıştır.

Paylaşımda bulunan görevlilerle ilgili Valilik Onayı ile Disiplin Soruşturması başlatılmıştır. Ayrıca soruşturmanın selameti için adı geçen kişilere 23.02.2018 tarihinde görevlerinden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.”




Önceki Haber
Sarı kurdele takan Pep Guardiola'ya 'siyasi mesaj' cezası
Sonraki Haber
Durumu giderek ağırlaşan 78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl hala tahliye edilmedi