Ana SayfaDünyaTimes’a göre IŞİD, Suriye’de yeniden örgütleniyor: Nedeni Esad ve Afrin operasyonu

Times’a göre IŞİD, Suriye’de yeniden örgütleniyor: Nedeni Esad ve Afrin operasyonu

HABER MERKEZİ – Times gazetesi, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta yeniden örgütlendiğini yazdığı haberinde, buna yol açan nedeni iki ülkedeki ‘kaos ortamı’ olarak tanımladı. Gazeteye göre Suriye’deki bu ortamı yaratan nedenlerden biri Esad, bir diğeri de Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu.

Britanya merkezli Times gazetesi, IŞİD’in, Suriye ve Irak’taki kaos ortamını kullanarak, buralarda yeniden örgütlendiğini yazdı.

Gazetenin Hannah Lucinda Smith ve Richard Spencer imzalı haberinde, IŞİD’in Ekim ayından beri yeniden saldırılar düzenlemeye başladığı ve iki yıl önce çıkarıldığı Suriye’nin kuzeybatısında, ülkenin Devlet Başkanı Beşar Esad’ın güçleriyle yeniden savaşa giriştiği belirtiliyor.

Haberde IŞİD’in, Suriye’nin Hama eyaletinde geçen yılın sonlarına doğru ortaya çıktığı ve kısa bir sürede Halep, Hama ve İdlib eyaletleri sınırındaki 400 metrekarelik bir alanı ele geçirdiği, Irak’ta ise  özellikle Diyala eyaleti, Musul eyaleti ve Anbar eyaletinde güçlü olduğunun sanıldığı kaydediliyor.

IŞİD’in, daha önce ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından ele geçirildiği belirlenen yerlerde göründüğü de haberde aktarılan bilgiler arasında.

İki neden: Esad ve Türkiye’nin Afrin’e operasyonu

Times’ın haberinde Suriye’deki muhalif grupların, Esad rejimine yönelik suçlamalarına yer veriliyor. Haberde muhalif gruplar Esad’ı, “saldırılar düzenlemesi için kontrolü altındaki bölgelerde IŞİD’e izin vermek” ile suçluyor.

Ayrıca ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’un sözcüsü Albay Ryan Dillon’ın da “IŞİD’lilerin rejimin elindeki bölgeler yoluyla ülkenin farklı kesimlerine geçtiklerine dair bazı kanıtlar olduğu” sözlerine haberde yer veriliyor.

Haberde Albay Ryan Dillon’ın Türkiye’nin Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı’ adı verilen harekatın IŞİD ile mücadeleye zarar vermesinden endişe duyulduğuna ilişkin sözleri de yer alıyor.

Gazeteye konuşan Halk Savunma Birlikleri (YPG) sözcüsü Mustafa Bali’nin şu sözleri de aktarılıyor: “Afrin operasyonunun, örgütün canlanmasında ve yeni saldırılar düzenlemek için fırsat bulmasında kesinlikle etkisi var.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP kongresi öncesi İstanbul'da da ev baskınları: Çok sayıda gözaltı var
Sonraki Haber
1915’ten BUGÜNE | Türkiye'yi Picasso, Dali ve Monet tablolarıyla buluşturan Ermeni: Raffi Portakal