Ana SayfaGüncel‘Türkiye uluslararası arenada savaş suçuyla anılacak’

‘Türkiye uluslararası arenada savaş suçuyla anılacak’

HABER MERKEZİ – Afrin’e yönelik operasyona ilişkin değerlendirmede bulunan HDP Sözcüsü Bilgen, Türkiye’nin Suriye politikasındaki yanlışlıklara değinerek, operasyonun “Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin kalıcı tahribatına neden olacağını, Kürtler ile Türkler arasındaki kopuşu derinleştireceğini, Türkiye’nin uluslararası arenada savaş suçuyla anılmasına neden olacağını” savundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, gündemdeki konulara ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi, Afrin’e yönelik operasyona dair değerlendirmelerde bulundu.

Afrin operasyonunun “Türkiye’nin siyasetini etkileyen, seçim  planlaması için araçsallaşmaya neden olan, ekonomiyi etkileyen birçok sorunu barındırdığını” vurgulayan HDP Sözcüsü, şöyle devam etti:

“Bir ülkenin Suriye ile ilgili politikası bir bütün olarak yanlışsa onun içinden küçük parçaların doğru olması mümkün değil. Türkiye’nin Suriye ile ilgili politikaları 6 yıldır yanlış: Mültecilerle ilgili kırmızı çizgi 20 kat aşıldı, sorun devam ediyor, Şam’la ilgili iddiaların hiçbiri doğru çıkmadı, Kürtlerle ilgili tutum tüm halklara zarar veriyor.

“Bu işin bir de insan haklarıyla ilgili boyutu var. Sosyal medyada ÖSO mensubu oldukları pazu bantlarından çok rahat anlaşılabilecek ve muhtemelen kendilerinin paylaştığı görüntüler var… Öyle ya da böyle bugün değilse yarın Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin kalıcı tahribatına neden olacaktır. Kürtler ile Türkler arasındaki kopuşu derinleştirecektir. Türkiye’nin uluslararası arenada savaş suçu ile anılmasına neden olacaktır.”

Previous post
Erdoğan: Hiç durmadan devam edeceğiz; Afrin'den sonra Münbiç, ardından Fırat'ın doğusunun tamamı
Next post
'Cumhur ittifakı' Financial Times'ta: Kucaklaşmanın nedeni seçim matematiğinin zorlu gerçekleri