Ana SayfaGüncelTürkiye’den Esad’la görüşmeye yeşil ışık: İstihbarat birimlerimiz temas kurabilir

Türkiye’den Esad’la görüşmeye yeşil ışık: İstihbarat birimlerimiz temas kurabilir

HABER MERKEZİ – Türkiye, ilk kez Suriye yönetimi ile görüşmeye yeşil ışık yaktı. Suriye ordu birliklerinin TSK ve ÖSO’nun operasyonuna karşı Afrin’e intikali gündemdeyken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “İstihbarat birimlerimiz doğrudan ya da dolaylı Suriye rejimi ile temas kurabilir” dedi.

Saray’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin’e intikal eden Suriye ordu birliklerinin durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Halep civarından gelip Afrin’in güney uçlarına oradan da şehre girmeye çalışan 40-50 araçlık bir konvoyun, bir grubun girme teşebbüsü olduğunu gördük. Bu, topçu atışımızla çekildi” diyen Sözcü Kalın, şöyle devam etti:

“Burada bir anlaşma söz konusu değil. Böyle bir anlaşma olsa bile Türkiye olarak biz Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz.”

“Bölge yeni bir Kandil yapılmaya çalışılıyor” diye devam eden Kalın, 20 Ocak’ta başlayan operasyonun başından beri CHP’nin gündeme getirdiği ancak iktidarın kapı aralamadığı “Ankara-Şam teması” için de ilk kez yeşil ışık yaktı. Kalın, siyasi görüşme olmadığını ancak istihbari temaslar kurulabileceğini söyledi:

“Bizim Şam rejimi ile resmi temasımız söz konusu değil. Çatışmasızlık bölgelerini oluşturmak için kurduğumuz bir mekanizma var. Verdiğimiz mesajlar Rusya ve İran üzerinden Şam rejimine iletilmekteydi. Bizim doğrudan resmi temasımız söz konusu değil. Fakat olağanüstü şartlar gerektirdiğinde, belli sorunları çözmek için ilgili birimlerimiz, yani kastettiğim istihbarat birimimiz, doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir. Bu, zaten istihbarat birimimizin temel görev tanımları arasındadır.”

Previous post
Deniz Yücel’in tahliyesinin ayrıntıları Almanya basınında: ‘Uçak 2 gün önce hazırlandı’
Next post
İran’da tabuları yıkan orkestra şefi: Nezhat Amiri