Ana SayfaGüncelTürkiye’den ilk tepki: Afrin’e YPG’ye karşı girerlerse problem yok, aksi halde bizi durduramazlar

Türkiye’den ilk tepki: Afrin’e YPG’ye karşı girerlerse problem yok, aksi halde bizi durduramazlar

HABER MERKEZİ – Suriye ordu birliklerinin Afrin’e giderek bazı sınır mevkilerinde görev yapacağı iddiasına ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “YPG’yi korumaya giriyorlarsa durmayız” dedi.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu sonrası YPG ile Şam yönetimi arasında başlayan görüşmelerde “tarafların anlaşmaya vardığını” ve Suriye ordu birliklerinin “Afrin’e giderek bazı sınır mevkilerinde görev yapacağını” iddiası gündemdeki yerini koruyor.

Son olarak Suriye devlet televizyonu, Afrin’e gidecek güçlerin Şam yönetimi için savaşan milislerden oluşan ‘Halk Güçleri’ olduğunu duyurdu.

İddialar üzerine Türkiye’den ilk tepki ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ürdün’de konuştu. “Rejim buraya girer mi girmez mi, PKK’yı YPG’yi temizlemek için girerse problem yok. Ama PYD’yi korumak için giriyorlarsa bizi kimse durduramaz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rejim buraya girer mi girmez mi? Girerse ne için girer?” diye sordu ve “YPG’yi korumaya giriyorsa durmayız” dedi. CNN Türk’ün haberine göre Çavuşoğlu’nun konuya dair açıklaması şöyle:

“Rejim buraya PKK’yı, YPG’yi temizlemek için girerse problem yok. YPG’yi korumak için giriyorsa bizi kimse durduramaz. Bu Afrin için de Münbiç için de Fırat’ın doğusu için de geçerlidir.”

Konuyla ilgili bir değerlendirme de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’dan geldi.

CHP’li Yılmaz da Suriye ordu birliklerinin Afrin’e destek için gitmesi halinde olacakları şu sözlerle değerlendirdi: “Böyle olması durumunda Türkiye artık Afrin’de şeklen de olsa Esad ve ordusu ile karşılaşacaktır.”


Afrin’e operasyonda bir ay geride kaldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bafta 2018 Ödülleri sahiplerini buldu
Sonraki Haber
'Et değil, can taşıyor; Brezilya'dan Türkiye'ye hayvan ticaretini derhal durdurun'