Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Yasal düzenlemeler ve cezasızlık istismarın önünü açıyor’

‘Yasal düzenlemeler ve cezasızlık istismarın önünü açıyor’

HABER MERKEZİ – Yüreğir’de 3 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasına tepki gösteren Adana Kadın Platformu, AKP’in yaptığı yeni yasal düzenlemeler ve yargıda uygulanan cezasızlığın istismarın önünü açmaya devam ettiğini belirtti.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde Sedat Keser’in isimli bir erkek, 3 yaşında bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmış, ardından Keser tutuklanmıştı.

Adana Kadın Platformu, Eğitim Sen Adana Şube binasında yaptıkları basın toplantısıyla bu olayı protesto etti.

“Yeter çocuk susar sen susma, tacizciyi aklama” yazılı pankartın asıldığı salonda kadınlar adına açıklamayı Pelin Çiçek yaptı.

Sedat Keser’in ifadesinde “alkollüydüm” ifadesini kullandığını hatırlatan Çiçek, “Çocuk istismarının bir bahanesinin olmadığını biliyor ve bunun için gerekli cezaların iyi hal indirimi ya da herhangi bir bahaneye sığınılmadan verilmesini talep ediyoruz” dedi.

“AKP’nin yaptığı düzenlemeler istismarın önünü açıyor”

Her güne yeni bir çocuk istismarı haberiyle sarsılarak uyandıklarını söyleyen Çiçek, AKP’in yaptığı yeni yasal düzenlemeler ve yargıda uygulanan cezasızlığın istismarın önünü açmaya devam ettiğini vurguladı:

Çocuk istismarının tesadüf, münferit ve akli dengesi bozuk birinin yapmış olduğu öngörülemez bir durum olmadığını biliyoruz. Bu ve bunun gibi bir çok istismar olaylarının mevcut hükümetin yürütmüş olduğu cinsiyetçi, gerici, kadın ve çocuk düşmanı politikaların bir sonucu olarak ortaya çıktığını biliyoruz. Bilinçli olarak yürütülen bu gerici politikaların amacının muhafazakar toplum inşası isteminin bir parçası olduğunu biliyoruz.

“Her çocuğun sessiz çığlığına ses olacağız”

Çocuk istismarlarının son bulması için yürütülen mevcut politikaların değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Çiçek, “Bunun için mücadelemize devam edeceğiz. Ve her çocuğun sessiz çığlığına ses olacağız. Bu vakada da diğer vakalarda olduğu gibi Adana Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Previous post
'HDP bileşeni parti temsilcileri 5 gündür çıplak zemin üzerinde tutuluyor'
Next post
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay hapis