Ana SayfaGüncelYıldırım’dan Almanya açıklaması: Sıkıntılar giderilmiş gibi gözüküyor

Yıldırım’dan Almanya açıklaması: Sıkıntılar giderilmiş gibi gözüküyor

HABER MERKEZİ – Başbakan Yıldırım, Almanya ile ilişkiler konusunda yeni bir açıklamada bulundu: “Geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor.”

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yeni bir açıklama yaptı.

“Geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor” ifadelerini kullanan Yıldırım, Almanya’yla ilişkileri geliştirecek karşılıklı adımların atılacağını söyledi.

Yıldırım atılacak adımlarda yönelik ise “Bunu yaparken tabii ki bizim beklediğimiz, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik zararlı faaliyetlere izin verilmemesi, terör örgütlerine müsamaha gösterilmemesi. Bu bizim olmazsa olmazımız” diye konuştu.

Ortak basın toplantısında Afrin krizi

Başbakan Yıldırım, Almanya ziyareti sırasında dün Angela Merkel’le görüşme gerçekleştirmiş, görüşmenin ardından ise iki lider ortak basın açıklaması yapmıştı.

Toplantı sırasında bir gazetecinin Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunda yaşanan sivil ölümlerine ilişkin fotoğrafları çıkartmasına Başbakan Yıldırım tepki göstermişti.

  • Haberin tüm ayrıntıları için TIKLAYIN.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Altanlar ve Ilıcak'ın da aralarında olduğu 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Sonraki Haber
Hatay'da "Afrin savaşına hayır" diyen 17 kişi serbest