Ana SayfaDünya2018’in ‘En Yaşanası Şehirler’ raporu yayınlandı: İstanbul 134. sırada

2018’in ‘En Yaşanası Şehirler’ raporu yayınlandı: İstanbul 134. sırada

HABER MERKEZİ- Mercer’in her yıl yayınladığı ‘Dünyanın En Yaşanası Şehirleri’ raporu yayınlandı. 2018’in en yaşanası şehirleri sıralamasında İstanbul 134. sırada yer alıyor.

Mercer’in her yıl yayınladığı ‘Dünyanın En Yaşanası Şehirleri’ raporu yayınlandı.

231 metropolün yer aldığı raporda kentler suç oranı, sağlık hizmetleri, eğitim kalitesi, kamu hizmetleri, iyi vakit geçirme, barınma ve kişisel özgürlükler gibi kriterlere göre sıralandı.

Yeşilist’in haberine göre raporda en yaşanası şehir sekiz yıldır olduğu gibi bu yıl da Viyana oldu.

2017’de yaşanan saldırı sonucunda Stockholm ilk 20 şehir arasında yer almazken, Stockholm’ün yerine listeye Lüksemburg girdi.

İstanbul 134. sırada

En yaşanası şehirler sıralamasında İstanbul 134. sırada yer aldı.

Sıralamada ilk 20’ye giren şehirler sırasıyla Viyana, Zürih, Auckland, Münih, Vancouver, Düsseldorf, Frankfurt, Cenevre, Kopenhag, Basel, Sidney, Amsterdam, Berlin, Bern, Wellington, Melbourne, Toronto, Lüksemburg, Ottowa ve Hamburg oldu.

Listenin en aşağısında yer alan, yaşam kalitesinin en düşük olduğu 20 şehir ise kötüden iyiye doğru Bağdat, Bangui, San’a, Port-au-Prince, Hartum, N’Djamena, Şam, Brazzaville, Kinşasa, Konakri, Nuakşot, Bamako, Niamey, Trablus, Antananarivo, Dakka, Ouagadougou, Duşanbe, Abuja ve Lagos şeklinde sıralandı.

Previous post
"Hafıza Mekanları 2018" başvuruları başladı
Next post
Fransa'da Holokost'tan kurtulan Yahudi kadın öldürüldü