Ana SayfaDünya49’uncu gün: Ateşkes 14 gündür uygulanmıyor, Afrin’e operasyon sürüyor

49’uncu gün: Ateşkes 14 gündür uygulanmıyor, Afrin’e operasyon sürüyor

HABER MERKEZİ – BM Güvenlik Konseyi’nin 24 Şubat’ta Suriye geneli için aldığı 30 günlük ‘ateşkes’ kararına rağmen Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla beraber Afrin’e dönük saldırıları 49 gündür devam ediyor, çatışmalar sürüyor. Afrin’e yönelik operasyona ilişkin haberleri, yapılan açıklamaları ve ilgili gelişmeleri gün içinde canlı sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 


15:50 | Erdoğan: Her an Afrin merkezine girebiliriz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Siyaset Akademisi’nde Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Afrin merkez kuşatılmış vaziyette” diyen Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin merkezine her an girebileceğini söyledi.

Erdoğan, “Afrin’e 6 kilometre kare falan Cinderes’ten kalmıştır” diye de ekledi.

Erdoğan konuşmasının devamında, “Bugün Afrin’deyiz, yarın Mümbiç’te olacağız, ertesi gün Fırat’ın doğusunun Irak sınırına kadar teröristlerden temizlenmesini sağlayacağız” dedi.


12:25 | “Afrin’de boşaltılan köylere ÖSO gruplarının ailelerini yerleştirme hazırlığı var”

Türkiye’nin ÖSO grupları ile Afrin’e operasyonu sürerken ve “Afrin’in demografik yapısının değiştirilmek istendiği” değerlendirmeleri yapılırken, kente yönelik saldırılar nedeniyle boşaltılmak zorunda kalınan köylere, ÖSO bünyesindeki grupların ailelerinin yerleştirilmeye hazırlandığı iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nda Nazım Daştan imzası ile yer alan haberde bu plan kapsamında ailelerin Kilis’e getirildiği, boşaltılan köylerin de ÖSO grupları arasında paylaşıldığı iddiası yer alıyor.

  • Bu haberin tamamına BURADAN bakabilirsiniz.

09:55 | WSJ: Türkiye, Afrin’de ‘güç gösterisi’ yapıyor

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Türkiye’nin Arap dünyasında “yumuşak gücü” tükenirken, Kuzey Suriye’de bulunan Afrin’e dönük ‘Zeytin Dalı’ adı verilen hârekat ile “güç gösterisinde” bulunduğunu yazdı.

Ürdün’den Yaroslav Trofimov’un imzasıyla yayınlanan analizde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için şu ifadeler yer aldı:

“Erdoğan’ın 1922’de yıkılan Osmanlı İmparatorluğu’na olan bakışı, ortak tarih ve kültüre olan takdir duygusundan, hafif örtülü toprak iddialarına ve toprak kayıplarının yaşattığı utançla ilgili şikayetlerine dönüştü.”


09:00 | NATO: Afrin operasyonu kapsam ve zaman bakımından kısıtlanmalı

NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Rose Gottemoeller, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik sürdürdüğü operasyonun ‘kapsam ve zaman’ bakımından kısıtlanması gerektiğini söyledi.

Gottemoeller, “Türkiye bu ittifakın değerlerini hatırlamalı. Bu operasyon bağlamında, bu orantılılık ilkesine bağlı kalmak, sivillerin hedef olmamasına büyük titizlikle dikkat etmek ve bu operasyonu mümkün olduğu kadar kapsam ve zaman bakımından kısıtlamak demektir” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin Afrin’e operasyonun ilk ayında neler oldu, kim ne dedi?

İkinci Ay: 31. GÜN32.GÜN, 33. GÜN34. GÜN35.GÜN36. GÜN37.GÜN38.GÜN39.GÜN40. GÜN41.GÜN42.GÜN43. GÜN44. GÜN45.GÜN46. GÜN, 47. GÜN, 48. GÜN

Previous post
İstanbul’da Suriyeli trans kadın öldürüldü
Next post
Ankara'da sosyal medya paylaşımlarından gözaltına alınanlar serbest bırakıldı